• DOLAR 32.338
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2310.4
  • ...
İstanbul`da İdlib`e hava saldırısına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - İdlib'de yaşanacak olası büyük katliamlara karşı kamuoyu oluşturmak amacıyla Fatih Camiinde düzenlenen basın açıklamasında İdlib'e sahip çıkılması çağrısında bulunuldu.

ÖZGÜRDER ve İHH başta olmak üzere birçok STK'nın destek verdiği protesto gösterisine çok sayıda Suriye vatandaşı da katılım sağladı.

Basın açıklamasında konuşan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, yıllardır Suriye'de yaşanan katliama dikkat çekerek İdlib'de yeni bir katliama hazırlık yapıldığını belirtti.

"Suriye'de bir devlet yok, halkını vahşice katleden bir çete var." diyen Kaya,  "Eğer Milosevicler, Karadzicler meşru ise Beşar Esad da meşru kabul edilebilir. Ama biz biliyoruz ki  Milosevicler, Karadzicler uluslararası mahkemelerde yargılandılar ve bir gün inşallah Beşar Esad katili de aynı şekilde yargılanacaktır." dedi.

Suriye Dernekler Platformu Başkanı Dr. Mehdi Davut ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"Esad rejimi yıllardır Suriye'de kadın, çocuk demeden sivilleri katlediyor. İdlib'de şuan 4 milyondan fazla insan yaşamaktadır. Bunun yüzde 70'i kadın ve çocuklardan oluşmaktadır. Binlerce çocuk vahşice öldürüldü ve tecavüze uğradı. Binlerce kadın hâlâ zindanlarda işkencelere maruz kalıyor. Rusya katliama destek çıkarak Şam'ı, Humus'u yerle bir etti. Amacı sadece işgaldi. Herkesin bildiği gibi BM de buna sessiz kaldı ve sadece üzülmekle yetindi. Bize sahip çıkan ekmeğini paylaşan Türkiye devletine buradan teşekkür ediyoruz. Rusya İdlib'e karşı saldırısını hemen durdurmalı ve Suriye'den çekilmeli ve aynı zamanda BM İdlib hava sahasını derhal kapatmalı. Rusya saldırıları durdurmazsa Suriyeliler olarak 30 bin kişi Avrupa'ya yürüyerek uluslararası aktivistleri İdlib'e canlı kalkan olmaya davet edeceğiz."

Protesto gösterisi yapılan dua ile son buldu. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir