• DOLAR 32.318
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2298.602
  • ...
Engelliler okuma yazma öğreniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Engelsiz Engelliler Derneği tarafından okuma yazması olmayan engelliler için dernek binasında kurs açıldı. Gönüllü Türkçe öğretmeni tarafından verilen eğitimlere 15 kişi katılırken, kursun 3 ay süreceği belirtiliyor. Kursu başarıyla bitiren engellilere sertifika da verilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Engelsiz Engelliler Derneği Başkanı Muzaffer Yıldırım, amaçlarının üyelerine okuma-yazma öğretmek olduğunu söyledi.

Üç tekerlekli araç sürücülerinden de artık ehliyet istendiğini, bu yüzden okuma-yazması olmayan üyelerine bu imkânı sağladıklarını belirten Yıldırım, engellilerin okuma-yazma öğrendikten sonra ehliyet alabileceklerini söyledi.

Sadece dernek üyelerine değil tüm engelli vatandaşların açtıkları kursa gelebileceklerini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi: "Maddi durumu iyi olmayan üyelerimiz okuma-yazma öğrenemediler. Bizler Batman Engelsiz Engelliler Derneği olarak bu okuma-yazması olmayan üyelerimize yönelik bir kurs açtık. Ayrıca bu üyelerimiz herhangi bir devlet dairesine gittiği zaman kendilerini ifade edebilsin istiyoruz. Bu üyelerimiz okuma-yazma öğrendikten sonra üç tekerlekli araçları için de ehliyet alabilecekler. Şimdi ders vermeye başladık, 3 aya kadar okuma-yazma kursumuz devam edecek. Kursta başarı gösterenlere sertifika vereceğiz. Üyemiz olsa da olmasa da isteyen engellilerimiz okuma-yazma kursumuza başvurabilirler."

Engellilere gönüllü olarak okuma-yazma öğreten Kurs Hocası Suat Sevim, okuma-yazma öğrendikten sonra engellilerin gittikleri yerlerde kendilerini rahatça ifade edebileceklerini söyledi.

Okuma-yazma kursuna katılan engelliler de duygularını paylaşarak, kendilerine yönelik açılan kursta okuma-yazma öğrenmenin sevincini yaşadıklarını belirttiler. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir