• DOLAR 32.536
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2493.399
  • ...

İŞKUR Batman İl Müdürü Besim Eviz, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, dövizdeki artışın Batman'daki firmaların çalışmalarını etkilemediğini belirterek, üretimin aynı şekilde aksamadan devam ettiğini söyledi.

Türkiye olarak ekonomik saldırı ve şantajlar altında olduklarını belirten Eviz, gerek bütçe gerekse de projelerinin hayata geçirilmesi noktasında hiçbir sıkıntılarının olmadığını belirtti.

Eviz, "Genel olarak Batman'da piyasamız hakikaten canlı. Öteden beri Batman zaten bir ticaret merkezidir. Batman, Güneydoğu'nun önemli kentlerinden birisidir. Şu durumda bizim gerek işyerlerine ziyaretlerimiz olsun gerekse işverenlerimizle olan yatırım çalışmaları olsun İŞKUR'un faaliyetleri nezdinde hiçbir aksamamız yok. Herkes motivasyonlu bir şekilde işine devam ediyor." dedi.

Firmaların mağdur edilmemesi için hükümetin önlemler aldığını ifade eden Eviz, "Ancak ithal ürün getirenlerde, dolar bazlı işlem gören firmalarda kısmen sıkıntılar gözüküyor. Bunda zaten hükümet çeşitli Kobi destekleriyle çalışmalar yürütüyor ve bunları desteklemek, mağdur etmemek üzere ekonomik önlemler alınıyor. Fakat bizim gördüğümüz şu anda işgücü piyasasında, arz talep noktasında bir sıkıntımız yok. İşverenlerimizin bizden eleman talepleri sürüyor. Çalışanlar işlerine devam ediyor." diye konuştu.

"Küresel anlamda bir sıkıntı gözüküyor"

Konuşmasının devamında Eviz, şunları söyledi: "Küresel anlamda bir sıkıntı gözüküyor. Fakat Batman nezdinde bizim gördüğümüz kadarıyla gerek hükümetin teşvik destekleri, gerek bizlerin mesleki eğitim ve istihdam garantili projelerimiz sayesinde şu anda çalışanlarımızda herhangi bir sorun yok. Gerek kamu, gerek özel sektörde işe alım süreçlerimiz tüm hızıyla devam ediyor ve bundan sonra da devam edecek. Bize şu ana kadar yansımış bir olumsuzluk yok. Herhangi bir bütçe kısıtlamamız yok. Geçen sene nasıl çalıştıysak şu anda da aynı tempoyla çalışmaya devam ediyoruz."

"Yatırım arayışları devam ediyor"

Batman'da yatırımların devam ettiğine işaret eden Eviz, "İşverenlerimizle istişarelerde bulunuyoruz. Geçenlerde Batmanlı bir işadamımızla bir araya geldik. Takım elbise üretim merkezi kurma noktasında bir istişarede bulunduk. İnşallah yakın zamanda eğer arsa tahsisi gerçekleşirse bin kişiye yakın bir istihdam yatırımı yapılacak. Hâlâ bu yatırım arayışları devam ediyor. Yeter ki; Organize Sanayi Bölgemiz bir faaliyete geçip arsa tahsisleri yapılsın." ifadelerini kullandı.

"Bize yansıyan toplu iş çıkışı yok"

Eviz, "Krizde bazı sistemler kilitlenmesi gerekiyor ama şu an hiçbir sistem kilitli değil, her şey rayında gidiyor. Gerek bütçemiz gerekse de projelerimizin hayata geçirilmesi noktasında hiçbir sıkıntımız yok. Bize yansıyan toplu iş çıkışı yok; ama tek tük çıkışlar her zaman oluyor. Ama 'Bir fabrika kapandı, bütün işçilerini çıkardı' şeklinde şimdiye kadar bize yansıyan bir olay ne bize ne de SGK'ya olmamıştır. İnşallah hep beraber bu sıkıntıyı da aşacağız." diye konuştu. (Mehmet Fatih Akgül - İLKHA)