• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Bu Hafta, Selamı Yayma Haftası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP-Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şube Başkanı M.Fatih Evyapan tarafından yapılan açıklamada, Özellikle son yıllarda ülkemizde çok ciddi bir manevi buhran yaşandığı, Ahlaki yozlaşmanın giderek arttığı, insanlar arasında kin ve nefretin hüküm sürdüğü bir dönem yaşandığına dikkat çekildi.

Toplumda sevgi, şefkat ve merhamet duygularının günden güne azaldığının müşahede edildiği belirtilen açıklamada, "Kalplerdeki sevgi tohumlarının yeşermesi için herkesi 25 Nisan-1 Mayıs arası selamı yaymaya katılmaya davet ediyoruz" denildi

 

Selam getirilerek yapılan açıklamada; AGD`nin, Toplumun manevi değerlerinin zayıfladığı, insanların birbirlerine karşı kin ve öfkenin arttığı bir dönemde bu projeyle zayıflayan manevi bağları bir nebze olsun güçlendirmeyi kendisine hedef olarak belirttiği vurgulanarak bu kapsamda Gaziantep`tede bazı etkinliklerin olduğu belirtildi.

,

Selam`ın hem bir dua, hem de insanların birbirleri arasındaki dostluk ve güven aracı olduğu ifade edilen açıklamada; " Selam, bir Müslümanın diğer Müslüman kardeşi için hayır temennisinde bulunmasıdır. Dinimiz, Müslümanlar arasında samimiyetin, muhabbetin, kardeşlik bağlarının kuvvetlenmesini emreder. İnsanlar arasında sıcacık samimiyetlerin neşv ü nema bulmasını sağlayan selam, insani ilişkileri güçlendirir, toplumdaki kaynaşma ve dayanışma duygularını artırır. Mü`minler arasındaki muhabbeti sağlamlaştırır. Âile, akraba, komşu, arkadaş arasında oluşan dargınlıkları ve kini giderir." İfadelerine yer verildi.


Açıklamada, "Selamların en güzeli şüphesiz Allah`ın selamıdır. Allah`u teala Mü`min kullarına Kur`anı Kerim`in 13 yerinde selam vermiştir. Selam aynı zamanda Allah`ın 99 güzel isimlerinden bir tanesidir. Allah`ın Selam ismi: Her çeşit arıza ve hadiselerden salim kalan; Her türlü tehlikelerden kullarını selamete çıkaran; Cennetteki bahtiyar kullarına selam eden manasında kullanılmaktadır." denildi.

Şefik Mert-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir