• DOLAR 32.603
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2415.147
  • ...
Uyuşturucu çetelerinin savaşı: Toplu mezardan 166 kafatası çıkarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meksika'nın uyuşturucu kartelleri arasında sık sık kanlı hesaplaşmalara sahne olan Veracruz eyaletinde, yeni bir toplu mezar bulundu. Ülkenin doğusunda yer alan Veracruz eyaletinin körfez kıyılarında tespit edilen toplu mezardan 166 kafatası çıkarıldı.

Savcı Jorge Winckler kafataslarının yaklaşık bir aylık çalışmanın ardından bulunduğunu söyledi. Bulunan cesetlerin iki yıl önce gömüldüklerine dair işaretler bulunduğunu belirten Winckler, güvenlik nedeniyle toplu mezarın yerinin açıklanmayacağını kaydetti.

Toplu mezarda daha fazla ceset olup olmadığını ortaya çıkarmak amacıyla kazı çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Yeni toplu mezarın şimdiye kadar keşfedilenlerin en büyüklerinden olduğu belirtiliyor. Ülkede, uyuşturucu kartelleri, kurbanlarını ortadan kaldırmak için genellikle bu türden gizli mezarlıkları kullanmakla biliniyor.

Veracruz'un kenar mahallelerinden birinde geçen yıl ortaya çıkarılan toplu mezarda da 250 kafatası bulunmuştu.

Meksika'da 2017'de 30 binden fazla cinayet işlendi

Veracruz eyaleti, uzun yıllardır Zetas uyuşturucu karteli ile rakipleri arasında savaşlara sahne oluyor. Euronews'in haberine göre eyalet aynı zamanda ABD'ye gitmek isteyen Orta Amerikalı göçmenlerin güzergâhı konumunda.

Eyaletin 2016 yılına kadar valisi olan Javier Duarte de hakkındaki "yolsuzluk ve organize suçlara dâhil olmak" suçlamalarıyla cezaevinde bulunuyor. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir