• DOLAR 32.542
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2422.072
  • ...
"Askeri hareketlilikten ciddi şekilde kaygılıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Birliği (AB) üyesi İtalya, Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, İsveç, Belçika ve Polonya, İdlib konusunda endişelerini dile getirerek, Türkiye ve Birleşmiş Milletlerin (BM) acil diplomatik çözüm çabalarına destek verdiklerini açıkladı.

Grup adına açıklamayı yapan İsveç'in BM Daimi Temsilcisi Olof Skoog, Suriye'deki çatışmaların muhasara altında bulunan veya göç eden milyonlarca insana zaten yeterince acı çektirdiğini belirterek, taraflara diplomatik çözüm çağrısında bulundu.

İdlib'e yapılacak askeri bir operasyonun bölgeyi daha da tehlikeli hale getireceğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Suriye'nin kuzeybatısında, Suriye rejimi ve Rusya tarafından arttırılan, siviller için potansiyel bir felakete dönüşebilecek askeri hareketlilikten ciddi şekilde kaygılıyız." diyen Skoog, "Askeri bir saldırı, bölgede yaşayan bir milyon çocuk dâhil 3 milyondan fazla sivilin hayatını tehlikeye atacak. Rejimin acımasız kuşatması ve askeri operasyonları yeni toplu göçlere sebebiyet verecek." dedi.

Skoog ayrıca, "Bu noktaya kadar acil diplomatik çabaları için Türkiye ve BM'ye desteklerimizi açıklıyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir