• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
SON DAKİKA
Umut Kervanı Vakfı 2018 Kurban Organizasyonu Faaliyet Raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayında yaptıkları bereketli ve yoğun çalışmalarının ardından "Kurban teslimiyettir, paylaşmak güzeldir" şiarıyla kurban çalışmalarına start veren ve 2018 Kurban faaliyetlerine "Kurbanlarımızı Umutla Paylaşalım" sloganıyla başlayan Umut Kervanı Vakfı, amaçlarının yollarını umutla bekleyen yetim, kimsesiz ve ihtiyaç sahiplerine faydalı olmak olduğu belirtildi.

Umut Kervanı Genel Merkezi adına yazılı bir açıklama yapan Genel Başkan Abdulbaki Yeşilmen, "Umutla yolumuzu bekleyen yetim, kimsesiz, ihtiyaç sahiplerine daha çok faydalı olmak amacıyla istişare toplantıları yaptık. Geçen yılların verilerini de masaya yatırarak çalışma stratejimizi belirledik. 2018 Kurban organizasyonu için yurtiçinde ve yurtdışında görev alacak ekipler oluşturduk. 33 il ve 92 merkezde bulunan Umut Kervanı noktalarına yardım talebi ile başvurmuş ve evrakları kendilerinde mevcut olan İhtiyaç sahiplerinin son durumlarını güncelledik. İhtiyaç sahiplerinin daha çok olduğu yerler dikkate alınarak kurban kestireceğimiz ve dağıtım yaptığımız Batman, Diyarbakır, Van, Şanlıurfa, Konya ve İstanbul gibi ana merkezler belirledik. Bu merkezlerde tecrübeli ehil gönüllü kadrolar oluşturarak, kurban kesim yerleri ile kurbanlıklar temin edilmiş, kurban eti dağıtacağımız yetim, medrese talebeleri, ihtiyaç sahibi ailelerin listelenmişti." dedi.

Tanıtım ve duyuru çalışmalarına değinen Yeşilmen, "Yurtiçinde dört bir yanda binlerce samimi, Allah rızası için çalışan Umut Kervanı gönüllüsü kardeşimizle tanıtım, duyuru, hayırseverleri ziyaret çalışmasına başladık. Daha verimli etkin bir çalışma için aynı alanda faaliyet yapan sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret edip dayanışma içinde örnek bir tablo ortaya koymaya çalıştık." diye konuştu.

Yeşilmen, yurtiçinden ve yurtdışından heyet halinde vakıf merkezlerine işbirliği, destek ya da yardım talebi ile gelen sivil toplum kuruluşlarını kabul ettiklerini ve bu kurumlarla bilgi alış verişinde bulunduklarını ifade etti.

2018 Kurban döneminde kendilerini yalnız bırakmayan ve yardımlarını artıran hayırseverlere ve vakıf gönüllülerine de teşekkür eden Yeşilmen, "Allah (Celle Celalüh) mallarına bereket versin, muhafaza etsin. Ailelerine, sevdiklerine, çevrelerine huzur esenlik versin. İman ve Salih amellerini çoğaltsın, daha çok hayırda bulunmayı nasip etsin. Kendileri ihtiyaç sahibiyken büyük emek sarf eden, fedakârlıkları sayesinde fakir fukaranın yüzü gülen binlerce Umut Kervanı gönüllüsü kardeşlerimize, tüm teşkilat çalışanlarımıza, koordinatörlerimize ve dualarıyla bizi yalnız bırakmayan, çeşitli vesileler ile desteklerini esirgemeyen halkımıza teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.

"Amacımız yolumuzu bekleyen fakirlere yardımcı olmaktır"

"Dönemsel faaliyetlerimizden Ramazan ayı ve Kurban döneminde olduğu gibi diğer yıl boyu yardım çalışmalarında amacımız, yolumuzu umutla bekleyen yetimlere, fakir fukaraya yardımcı olmaktır" diyen Yeşilmen, iş yoğunluğu nedeniyle çevresindeki ihtiyaç sahiplerinden haberdar olmayan hayırseverlere de yardımcı olduklarını söyledi.

Yeşilmen "Çünkü fakir fukaranın, çevrenin, ihtiyacı olanların varlıklı olanlar üzerinde hakkı vardır. Bu hak yerine getirilmediğinde işlerimizdeki bereket olmaz. Huzur bozucu hadiselere davetiye çıkarmış oluruz. Bu düşünceyle olabildiği kadar varlıklı insanlarımıza ulaşmaya çalışıp sorumluluklarını hatırlatıyoruz. Onların ulaşamayacakları ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz. Hayırseverlerin zekâtını, infaklarını, adak ve kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Yıkılan umutları yeniden yeşertiyoruz. Zengin fakir arasındaki nefreti, yabancılığı giderip yerine sevgi, şefkat, merhamet tohumlarını ekip yakınlaştırıyoruz. Varlıklı insanlarımızın özellikle bu hususu önemsemelerini istirham ediyoruz." dedi.

"Hayırseverlerin desteği ile 18 ülkede kurban kestik"

2 buçuk milyon TL değerinde kurban eti dağıttıklarını dile getiren Yeşilmen, "Kurban ibadetini yerine getiren, vekâletlerini gönül rahatlığıyla bize veren hayırseverlerin desteği ile Umut Kervanı Vakfı olarak 2018 Kurban döneminde, yurtiçinde 25 il ve 44 ilçede, 2 bin 934 kurban kestirerek 32 bin 273 aileye, 2 milyon 351 bin 885 TL değerinde Kurban eti dağıttık." şeklinde konuştu.

Yurtdışı faaliyetlerine de değinen Yeşilmen, "Yurtdışında ise Afrika'da Bennin, Nijer, Nijerya, Somali, Mali, Zanzibar, Uganda Asya'da, Bangladeş (Arakan kamplarında), Sri Lanka, Pattani, Kamboçya, Yemen, Filistin, Balkanlarda, Karadağ, Makedonya, Arnavutluk Ayrıca, Panama ve Costa Rika olmak üzere 7 Afrika ülkesi, 6 Asya ülkesi, 3 Balkan ülkesi, Yemen ve Filistin olarak 18 ülkede kurban organizasyonu yaparak binlerce aileye kurban eti ulaştırdık. Ayrıca kurban döneminde 2 bin 694 aileye gıda, giyim, ayakkabı, temizlik malzemesi, ev eşyası yardımlarıyla da yetim, öksüz kimsesizleri sevindirdik geleceğe dair umut verdik. Bağışlarıyla bu güzel tablonun oluşmasına sebep olanlardan Allah razı olsun"

"Faaliyetlerimiz devam ediyor"

2018-2019 eğitim öğretim yılında okula gidecek ihtiyaç sahipleri ve yetimler için Türkiye geneli Umut Kervanı noktalarında kırtasiye yardımı yapacaklarını aktaran Yeşilmen, "Bir kişinin kırtasiye ihtiyacı 100 TL'dir. Bağışta bulunmak isteyenler www.umutkervani.org.tr internet sitemizde online olarak ödeme yapabilecekleri gibi 0212 562 34 72 - 0543 870 81 32 Telefon numaralarımızı arayarak bilgi alabilir, bizzat gelip makbuz karşılığında bağış yapabilirler.

Ziraat Bankası:  TR660001000914653764255001,

Kuveyt Turk: TR920020500009447376900001,

PTT Bank: 13641556 hesap numaralarımıza diledikleri kadar kişiye kırtasiye yardımı bağışında bulunabilirler." şeklinde konuştu. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir