• DOLAR 32.565
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2430.28
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun kapsamında halen yüzde 12 olarak uygulanmakta olan tecil faizi oranı yüzde 22'ye çıkarıldı.

Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yer alan Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tebliğine göre, yeni tecil faizi oranı dünden itibaren geçerli olacak.

Bir önceki günde gecikme zammı faiz oranı yüzde 1.40'ten yüzde 2'ye çıkarılmıştı.

ERTELENEN AMME ALACAKLARI İÇİN UYGULANACAK TECİL FAİZİ ORANI YILLIK YÜZDE 22 OLDU

Hazine ve Maliye Bakanlığının "Tahsilat Genel Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, amme borcunun ertelenmesine ilişkin yapılacak müracaatlara dayanılarak tecil edilen borçlara yıllık yüzde 22 faiz uygulanacak.

Tebliğin yayımından önce ertelenen amme alacaklarıyla tecil edilmiş ve bu şartlara uygun ödenmekte olan amme alacakları için tecil şartlarına uyulduğu sürece faiz oranı yüzde 12 olmaya devam edecek.

Cumhurbaşkanı Kararı'na istinaden amme alacağının ödeme müddetinde ödenmeyen kısmına, vadenin bitim tarihinden itibaren her ay için yüzde 1,40 uygulanan gecikme zammının 5 Eylül'den itibaren yüzde 2 olması kararlaştırıldı.

Buna göre, bu tarihten önce vadesi geldiği halde ödenmemiş amme alacaklarının 5 Eylül'den itibaren ödenecek kısımlarına ve söz konusu tarihten itibaren vadesi geldiği halde ödenmeyen amme alacaklarına her ay için yüzde 2 gecikme zammı uygulanacak.