• DOLAR 32.6
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2496.944
  • ...

Mardin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Dicle Kalkınma Ajansı tarafından "Meyveciliğin Geliştirilmesi Ortak Mali Destek Programı" kapsamında kurulan ceviz, fıstık ve badem kapama meyve bahçelerinin kontrolleri yapıldı.

Kontroller, Mardin İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Önen, İl Müdür Yardımcısı Zülkif Orak ve Proje Uygulama Birimi personelleri tarafından yapıldı.

Kontroller sırasında açıklamada bulunan İl Müdürü Önen, Mardin'in iklim ve toprak yapısı olarak bütün tarımsal ürünlere elverişli, coğrafi yapısı bakımından özellikle sert kabuklu meyve fıstık, badem ve ceviz üretiminde bölgede marka olabilecek potansiyeli sahip olduğunu söyledi.

Mardin'de yaşanan su sıkıntısının önüne geçilmesi için meyveciliğin geliştirme programının çok önemli olduğunu ifade eden Önen, meyveciliğin geliştirilmesi ile beraber katma değeri yüksek ürünlerin üretileceğini, bu ürünlerle hem çiftçinin hem de ilin ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Proje kapsamında Mardin'e bağlı 10 ilçede yüzde 75 hibeli toplam bin 100 dekar alanda kapama meyve bahçeleri kurulduğunu aktaran Önen, üreticilerin kurulan meyve bahçelerinden ürün alamaya başlamasıyla birlikte yoğun bir şekilde yeni talepler gelmeye başladığını ve üreticilerin meyveciliğe yöneldiğini söyledi. (M. Salih Keskin - İLKHA)