• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
Paraguay Kudüs`teki büyükelçiliğini yeniden Tel Aviv`e taşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Paraguay Dışişleri Bakanı Luis Alberto Castiglioni ülkesinin işgal rejimindeki büyükelçiliğini Kudüs'ten Tel Aviv'e taşımaya karar verdiğini açıkladı.

Castiglioni, dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Paraguay'ın Ortadoğu'da kalıcı ve adil bir barışın sağlanması için harcanan yoğun bölgesel çabalara katkıda bulunmak istediğini söyledi.

Paraguay, 21 Mayıs'ta Kudüs'te büyükelçilik açarak Amerika ve Guatemala'nın ardından büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıyan üçüncü ülke olmuştu.

Paraguay, işgal rejimindeki büyükelçiliğini yeniden Kudüs'ten Tel Aviv'e taşıma kararını eski başkanın görev süresinin 15 Ağustos'ta sona ermesinin ve yeni başkanın göreve gelmesinin ardından aldı.

Paraguay'ın bu adımına işgal rejiminden ilk tepki işgal hükümeti başkanı Benyamin Netanyahu'dan geldi. 

Siyonisit Netanyahu'nun ofisinden dün akşam konuyla ilgili yapılan açıklamada, işgal rejimi başbakanının Dışişleri Bakanlığına Paraguay'daki işgal rejimi büyükelçiliğini kapatma talimatı verdiği kaydedildi.

 Açıklamada, işgal rejiminin Paraguay'ın kararını ikili ilişkilere zarar verecek çok tehlikeli bir adım olarak gördüğü ifade edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir