• DOLAR 32.471
  • EURO 34.556
  • ALTIN 2474.538
  • ...
Dama şampiyonasında 7 ülkeden 200 yarışmacı arasında 2'nci oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi'nde gerçekleştirilen 19'uncu Uluslararası Dama Şampiyonası'nda 7 ülkeden toplam 200 dama oyuncusunun katıldığı yarışmada Batman'da yaklaşık 40 yıldır dama oyuncusu olan Hasan Yoğurt, dereceye girerek 2'nci oldu.

Batman Dama Severler Derneği üyeleri, daha öncede katıldıkları birçok dama turnuvasında dereceler alarak, birçok kupayı derneğe kazandırdı.

Bursa'da düzenlenen 19'uncu Uluslararası Dama Şampiyonası'nda dereceye girerek 2'nci olan Hasan Yoğurt, damaya yaklaşık 40 yıl önce başladığını söyledi.

Yoğurt, "Bursa'da 7 ülke, 200 dama sever arasında yapılan 19'uncu Uluslararası Dama Turnuvası'nda 2'nci oldum. Bundan sonraki hedefim birinciliktir. Batman halkını iyi temsil ettiğim için mutluyum. Emekliyim, çocukluğumdan beri yaklaşık 40 senedir dama oynuyorum." dedi.

Batman Dama Severler Derneği Başkanı İsmet Koç ise şunları söyledi: "8 kişilik bir ekiple Batman Dama Severler Derneği olarak Bursa'daki turnuvaya katıldık. Orada Katar, Kuveyt, Japonya, Lübnan, Azerbaycan, Irak, İran olmak üzere toplamda 7 ülke ve 200 yarışmacı turnuvaya katıldı. Onların arasında ikincilik kupası aldık, çok mutluyuz. İnşallah daha iyi başarılar elde edeceğiz. Valilik ve belediyeden isteğimiz var. Diğer belediyeler yarışmacılarına araba tahsis ediyor. Biz kendi imkânımızla gidiyoruz. Onlardan da destek bekliyoruz." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir