• DOLAR 32.574
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2500.453
  • ...
Bingöl`de hoşaf menülerde yerini aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Bingöl Ziraat Odası ve Ziraat Mühendisleri başkanlığı tarafından yerli ürünlerden elde edilebilecek ürünlerin yaygınlaşması amacıyla bir cafede ücretsiz hoşaf dağıtıldı.

Bingöl'de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İl Ziraat Odası ve İl Ziraat Mühendisleri Odası tarafından çiftçilere destek amaçlı meyve bahçelerinden toplanan ürünlerle yapılan hoşaf, kent merkezinde bulunan bir cafede menüye eklendi.

"Hoşaf ve komposto gibi içeceklerin tüketilmesi daha sağlıklı"

Programda konuşan Bingöl Ziraat Mühendisleri Başkanı Erdoğan Yener, yerli ürünlerden yapılan hoşaf ve komposto gibi içeceklerin tüketilmesinin daha sağlıklı olacağını söyledi.

Yener, şunları söyledi: "Bilindiği üzere hoşaf, yaş ve kurutulmuş meyvelerden elde edilen bir içecek. Vitamin ve mineral olarak zengin olan bu içeceğimiz, meyvelerin kaynatılması sonucu elde ediliyor. Amacımız, yaz aylarında doğada çiftçilerimizin topladığı ürünleri pazar sıkıntısı yaşamadan, elden çıkarmasına yardımcı olmaktır. İlimiz genelinde yapmış olduğumuz saha çalışmasında, geri dönüşünü sağlamak ve gelir elde etmelerini sağlamak amacıyla yaptık. Sağlıklı, yerli içeceklerimiz hoşaf ve kompostonun kafelerde ve diğer lokantalarda menüde yerini almasını sağlamak istiyoruz. Bugün bize bu imkanı sağlayan işletmemize teşekkür ediyoruz." (Nihat Kanat-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir