• DOLAR 32.572
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2424.65
  • ...
"Gezgin Fest Van" festivaline tepkiler sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gezgin Fest tarafından "Doğu'nun ilk ve tek gençlik festivali Gezgin Fest Van" sloganıyla 7-9 Eylül tarihleri arasında Van Gevaş Ada Sahili'nde düzenlenmesi planlanan etkinliğe tepkiler gelemeye devam ediyor. 

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (SDİ) Kurucu Başkanı Mehmet Emin Akan ve İmam Hatip Fahrettin Aslan, âlimlerin yetiştiği bölgede yapılacak olan festivalin masumane bir etkinlik olmadığına işaret ederek, tepki gösterdiler.

Gençliğin, Allah'ın insanoğluna verdiği büyük bir nimet olduğunu ve bu nimetin Allah'ın rızası çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini belirten Aslan, gençliğin aynı çabuk saptırılabilen bir çağ olduğunu söyledi.

"Amaçsız ve gayesiz bir gençlik ortaya çıkartmak istiyorlar"

Aslan, "Gençlik büyük nimettir ancak günümüzde gençlik büyük tehlike ile karşı karşıyadır. Bir yandan uyuşturucu belası, bir yandan internet belası, bir yandan ise dost görünümlü görünüp gençliğe karşı yapılan bu kamplardır. Bunların arkalarında ki amaç ise gençliği Kur'an ve sünnet yolundan saptırmak ve gençliği amaçsız gayesiz bir yere getirmek, günaha sevk edip günah içinde onları boğmaktır. Bu şekilde ümmetin en büyük kaynağı ve değeri olan İslam'dan Kur'an'dan, dininden koparmaktır. Bu gibi festivalleri yapanların niyeti budur. Böyle programları düzenlerken asıl amaçlarını söylemezler. Bu konuda çok dikkatli olmak lazım, ümmeti bilinçlendirmek lazımdır. Özellikle bunların böyle mütedeyyin yerleri seçmeleri, Van gibi mütedeyyin bir yeri seçmeleri boş bir şey değildir. Arkasında çok derin hedefleri vardır. Bunlar ve masumane bir şey değildir. Doğu ve Güneydoğu bölgelerimiz mütedeyyin ve eskiden beri âlimlerin yetiştiği, medreselerin yoğunlukta olduğu bölgelerdir. Bunlarda özellikle böyle bölgeleri seçip bu gibi programlar düzenledikleri zaman, amaçları o mütedeyyin şehirlerden o gençleri alıp kendi ortamlarına çekmek ve onları camiden, cemaatten, imandan uzaklaştırmaktır. Festivali bölgeye getirenlerin hedefleri budur. Gençleri günaha sokup amaçsız ve gayesiz gençlik ortaya çıkartmaktır. "dedi.

"İslam dışı festivallere karşı halkımızı bilinçlendirmeliyiz"

Toplumun geleni festivalden habersiz olduğunu kaydeden Aslan, "Halkın böyle bir programdan haberi yok. Bunu Müslümanlar olarak gündem yapmamız gerekiyor. Bunu insanlarımıza duyurmamız gerekiyor. Bunların asıl maksadını anlatmamız gerekiyor. Özellikle yönetim masasında olan insanlar, bu konuda çok hassas davranmaları lazımdır. Sivil toplum kuruluşları olarak, büyük bir tepki vermeleri lazım." diye konuştu.

"Bu gibi festivaller günahların üretildiği ortamlardır"

Gençlere seslenen Aslan, şunları söyledi: "Günahların kol gezdiği biz zamanda yaşıyoruz. Allah, Kur'an-ı Kerim'de 'zinaya yaklaşmayın!' diyor. Zinaya götürecek bütün sebeplerden uzak durmak lazım, günah işlemek haram olduğu gibi günaha götürecek bütün sebeplerden de uzak durmak lazım. Günahı ortaya çıkaran bütün ortamları da kurutmak lazımdır. Bir musluk eğer bozuksa siz akşama kadar kovayla o suyla baş edemezsiniz, o musluğu değişmeniz lazım ki o su boşa akmasın. Günahlara engel olmadan önce günahlara giden yolu ve sebepleri ortadan kaldırmak lazım, böyle ortamlar günahların üretildiği ortamlardır."

"Festival İslam'a karşı yapılıyor"

"Ortadoğu'da İslam ümmeti üzerinde oynanan oyunları hep birlikte görüyor ve şahit oluyoruz" diyen Akan ise özellikle Türkiye üzerinde büyük oyunların oynandığına dikkat çekti.  Akan, "Bizim mutlaka kendi gençlerimize, çocuklarımıza ve yeni yetişen neslimize sahip çıkmamız gerekir. Özellikle anne, baba ve büyükler olarak idareci, mülki amirler olarak, hem vatanımıza, ülkemize, ilimize ve İslam'a sahip olmamız gerekiyor. Elimizden geleni yapmamız lazım, ayın 7,8 ve 9'unda Gevaş'ta düzenlenecek olan bir festival adı altında bir şey yapmaya çalışıyorlar. İçkisinden tutun, fuhuş ve her şeyinden İslam'a karşı durmaya çalışılan bir etkinlik düzenleniyor. Sivil Dayanışma İnisiyatifi olarak, gerekli mercilere müracaatlarımızı yaptık, bunun önleminin alınması konusunda hem valilik ve kaymakamlığa uğradık. Halk olarak, vatandaş olarak, aile olarak bizim gençlerimize sahip çıkmamız gerekiyor, gençlerimizi bu tür yerlere gitmelerinden alı koymamız gerekiyor. Çevremizdeki genç ve çocuklara sahip çıkmamız gerekiyor. Onlara yapacakları olacak bu kötülüğün ne kadar vahim olduğunu anlatmamız gerekiyor. Sivil olarak, dernek, kurum, cemaat olarak ne olursa olsun bu gençlerimizi bilinçlendirmemiz gerekiyor." diye konuştu.

"Gençlerimize sahip çıkmamız gerekiyor"

Gençliği yalnız bırakmayacaklarının altını çizen Akan, şunları söyledi: "Bizim gençlere sahip olma oranımız yüzde 70'lerin üzerindedir. Bizim mutlaka üzerimize düşen görevi yerine getirip gençlere sahip çıkmamız lazım. Gençlerimizi bu festival gibi İslam dışı yerlere sürüklemek isteyenlere de gerekli tepkileri göstermemiz lazım ve bundan geri kalmamamız lazım. Elimizden geleni yapmadığımız takdirde Allah'a da bunun hesabını çetin bir şekilde vermemiz gerekecek. Çocuklar bizim kontrolümüz altındadır, doğru çobanlık yaparsak hiçbir gücün onları günaha sürükleyeceğini sanmıyorum. Bunlara karşı gaflet uykusunda kalmamamız gerekiyor, uyanmamız gerekiyor, gençliğimize sahip çıkmamız gerekiyor, gençlerimizi oraya yönlendirecek her şeyden alı koymamız gerekiyor. Yoksa gençliğin giden imanından bizlerde mesulüz. " (Yunus Tuğrul - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir