• DOLAR 32.509
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2488.387
  • ...
Suyunu çalıyor zehrini bırakıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal ve sömürü politikası ile filistin topraklarını harap eden barbar Siyonist İsraili susuzluk bekliyor. Özellikle yaz aylarında su kaynakları ‘kırmızı çizgiyi` gösteriyor.

Haaretz Gazetesinde yer alan habere göre, Batı Şeria'daki su kaynaklarının yüzde 90'ı İsrail tarafından kullanılıyor ancak yine de bu miktarişgalcilere yetmiyor. Yaz mevsiminin sonunda İsrailin su kaynaklarının 'kırmızı çizgi'ye kadar gerilediği ifade ediliyor. İsrail'in yasadışı şekilde su çektiği Şeria(Ürdün) Nehri'ne akan akarsuların da su miktarının azaldığı belirtiliyor.

Batı Şeria'daki su kaynaklarının yüzde 90'ının İsrailli işgalcilerin kullanımı için alınması Gazze'deki günlük su ihtiyacının karşılanmasını engelledi.

Su kaynağı Batı Şeria`da olduğu halde azgın rejim vatandaşları günlük ortalama 240-300 litre arası su verirken Batı Şerialı Filistinliler ortalama olarak  sadece 73 litre su kullanımına sahip.

Filistin`in suyunu çalıyor zehrini bırakıyor

Filistin'de B'tselem adlı (İşgal Edilmiş Topraklarda İnsan Hakları İçin İsrail Bilgi Merkezi) Araştırma Merkezi'nin "Made in Israel: Exploting Palestinian Land for Treatment of Israeli Waste" raporuna göre, İsrail'in her yıl 350 bin ton zehirli atık ile Filistinlileri zehirliyor. İsrail, kendi topraklarında istenmeyen insanlığa ve tabiata ciddi tahribatlar veren çeşitli atık maddelerini Batı Şeria`ya taşıyor. Atıkların yaklaşık yüzde 10'u çoğunlukla bataryadan lityum pillerden oluşan sanayi atıklarını içeriyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir