• DOLAR 32.561
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2430.12
  • ...
Öğrenciler harçlıklarını Afrika`ya bağışladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da yaşları küçük yürekleri büyük olan çocuklardan örnek davranış... Yaşları 10 ila 14 yaş arasındaki 8 kız öğrenci, topladıkları harçlıklarını Afrika'daki fakir çocuklara ulaştırılmak üzere bağışta bulundu.

Afrika'da yaşayan çocukların içler acısı halini TV ekranlarında görüp etkilenen çocuklar, kendi aralarında bir kampanya başlatarak harçlıklarını bağışlama kararı aldı. Ailelerinden aldıkları harçlıkları biriktiren çocuklar, Batman Umut Kervanına gelerek Afrika'daki fakir çocuklara ulaştırılmak üzere topladıkları paraları teslim etti.

"Kardeşlerimize yardım etmeye çalıştık"

Yaptıkları bağıştan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Hamdiye Altun, "Biz buraya arkadaşlarımızla beraber televizyonlarda gördüğümüz Afrika'daki kardeşlerimize yardım etmek için geldik. Aramızda para toplamaya karar verdik ve topladığımız parayı da Umut Kervanı aracılığıyla inşallah Afrika'daki yetim kardeşlerimize ulaştıracağız. Peygamber Efendimiz, 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir' buyuruyor. Onlarda bizim komşumuz sayılıyor, Bizim kardeşlerimizdirler. Biz onlara yardım etmeseydik eğer Allah Teâlâ diğer dünyada bize bunun hesabını sorardı. Bize öğretilen şekilde yardım etmeye çalıştık." dedi.

"Muhtaç insanlara yardım yapması lazım"

Maddi durumu iyi olan herkesin muhtaç insanlara yardım yapması gerektiğini vurgulayan Zeynep Ortaç ise "Afrika'daki kardeşlerimiz için ailemin de desteğiyle yardım topladım. Afrika'daki kardeşlerimizi görünce duygulanıyorum, kötü bir hisse kapılıyorum. Biz yemek yerken onlar aç kalıyor ve gerçekten de bu çok kötü bir his. Bunun hesabını ahirette bize soracaklar. Bunun cevabını nasıl verip, sırat köprüsünü geçeceğiz. Bundan dolayı arkadaşlarımızla beraber Afrika'daki kardeşlerimiz için paralarımızı toplayıp Umut Kervanına teslim ettik." diye konuştu.

"Herkesten aynı davranışı bekliyoruz"

Küçük çocukların yaptığı davranışın kendilerini çok duygulandırdığını söyleyen Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Şenol Bozan, şunları söyledi:

"Umut Kervanı olarak, insanların içinde bulunduğu kötü durumdan onları kurtarma, yardım etme adına elimizden geleni yapıyor ve yapmaya devam ediyoruz. Yardımları yapabilmemiz, hayırseverlerin yapmış oldukları bağışlarla mümkündür. Bedenleri küçük; ama yürekleri kocaman olan bu kardeşlerimizin yapmış olduğu bu davranış karşısında duygulanmamak elde değil. İmkân sahibi tüm hayırseverlerden de aynı davranışı yapmalarını bekliyoruz. Afrika'daki kardeşlerine yardım etme amacıyla bu küçük kardeşlerimiz toplamış oldukları paraları bize teslim ettiler. İnşallah bizde bu paraları Afrika'daki kardeşlerimize ulaştıracağız. Bu güzel davranış karşısında onları tekdir etmemek elde değil. Bu güzel davranışın toplumun bütün kesimlerinde yaygınlaşmasını temenni ediyoruz."

Konuşmasında hayırseverlere çağrıda bulunan Bozan, "Hayırsever kardeşlerimiz bu insani kriz karşısında duyarsız kalmamalarını diliyoruz. Onların içinde bulunmuş olduğu bu kötü durum karşısında yarın bizim de olmayacağımızın garantisi yoktur. Bizler yeryüzündekilere yardım edelim ki, gökyüzündekiler de bizlere rahmet etsin." dedi. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir