• DOLAR 32.518
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.099
  • ...
700 gram olarak doğanbebek Gaziantep`te şifa buldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Iğdır'da 7 aylık dünyaya gelen ve solunum yetmezliği çeken prematüre bebek, ambulans uçakla sevk edildiği Gaziantep'te 3 ay süren zorlu yaşam mücadelesini kazanarak yeniden hayata tutundu.

Gizem ve Çetin Sayar çiftinin 700 gram olarak dünyaya gelen bebekleri Ecrin'in tedavisi için Iğdır ve yakın illerdeki yeni doğan servislerinde yer bulunamadığı için ambulans uçakla Gaziantep'e getirildi.

Gaziantep'te özel bir hastanede tedavi altına alınan Ecrin bebek, hastanede, Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlusu Profesör Doktor Ercan Sivaslı tarafından 3 ay boyunca tedavi edilerek, 2 kilo 400 gram ağırlığına ulaştı.

Ecrin bebeğin sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Sivaslı, bebeğin erken doğumla kendilerine geldiğini anımsatarak, normal şartlarda böyle küçük bebeklerin bir saatten daha uzun sürecek nakillerine sıcak bakmadıklarını belirtti.

Bu tür uzun süren nakillerde bebeklerin sağlıklarının olumsuz etkilendiğini ifade eden Sivaslı, "Sağlık Bakanlığının yönlendirmesiyle bize gelen 700 gram ağırlığındaki Ecrin bebek yoğun bakım ünitemizde yaklaşık 3 ay tedavi gördü. Normalde 37 haftanın altında doğan bebeklerin yaşama gücü çok düşük oluyor. Ama bu bebeğimiz çok şanslı. Solunum yetmezliği vardı. Bu nedenle solunum cihazına bağlı yaşadı. Uzun süre damardan beslendi. Gözü kör olabilirdi, beyin kanaması geçirebilirdi. Hastanemizin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde bebeğimizin nörolojik ve normal gelişimini sağlamak için üstün bir çaba sarf ettik. Şu an solunumu, kilo alması, hareketleri normal seyrediyor. 2 kilo 400 gram ağırlığına ulaştı. Ben ve ekibim onu sağlıklı görmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Ecrin bebeğin ailesinin Gaziantep'e gelemediğini belirten Sivaslı, onlara her gün bebeklerinin durumu ile ilgili bilgi verip, fotoğraf yolladıklarını da sözlerine ekledi.

Iğdır'dan Gaziantep'e gelen ve bebeğini ise sağlıklı bir şekilde kucağına almanın mutluluğunu yaşayan anne Gizem Sayar, doğumdan sonra ameliyat olduğu için Gaziantep'e gelemediğini belirtti.

Bebeğinden uzakta olmanın kendisini çok üzdüğünü vurgulayan Sayar, "Benim için çok zordu. Ancak, hastanenin yoğun bakım ekibi, bana her gün bebeğimle ilgili bilgi verip, onun fotoğrafını da yollayarak bebeğimin yanındaymışım gibi hissettirdi. Şimdi bebeğimi kucağıma aldım, çok mutluyum. Bebeğimi sağlığına kavuşturan, beni her an onun yanındaymışım gibi hissettiren doktor ve hastane çalışanlarına teşekkür ederim." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir