• DOLAR 32.591
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2494.104
  • ...
Doktorlar Bugün İş Bırakıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te ölümle sonuçlanan "doktora saldırı" olayına tepkiler büyüyor. Yurt genelinde doktorlar bugün acil servisler dışında çalışmayacak.

İstanbul Tabip Odası, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Bizler bu cinayeti gördük. Herkes gördü. İstanbul`da, Ankara`da, Adana`da, İzmir`de, Denizli`de, Batman`da, Bursa`da gördük. Ülkemizin hemen her ilinde, her sağlık kuruluşunda hemen her gün gördük. Burada hizmet sunduğumuz kendi hastanemizde her gün yaşadık, her gün yaşıyoruz. Sadece bu ülkeyi yönetenler görmedi ve duymadı. Sağlıkta Dönüşüm Programı ile hekimi hedef gösteren Sağlık Bakanı duymadı. Bu ülkenin Başbakanı görmedi. Sağlık üzerinden alınan oyların, poğülist politikaların günlük kazanımları üzerinden hekimlerin canları ile oynandı. Dr. Ersin Arslan`ın değerli anısına, hekimlik mesleğinin ve sağlık hizmetinin onuruna duyduğumuz saygı gereği sessiz kalmamızı, politikacıların riyakar, ikiyüzlü açıklamalarına kanmamızı kimse beklemesin. 19 Nisan Perşembe günü sabahtan itibaren Dr. Ersin Arslan`ı anma ve tepkimizi göstermek üzere acil sağlık hizmetleri dışında hizmet sunmuyoruz. Sağlık Bakanını istifaya davet ediyoruz!"

DOKTORLAR SIK SIK SALDIRIYA UĞRUYOR

Türk Tabipleri Birliği`nin verilerine göre, 2009 yılında 23 doktor hasta yakınlarının saldırısına maruz kaldı. Bir doktor hayatını kaybetti. Bir doktor ise sakat kaldı. Türk Tabipleri Birliği yetkililerin durumun vahameti karşısında tedbir almadığı öne sürdü.

Yine aynı verilere göre 2010 yılında 27, 2011 yılında 50, 2012 mart ayına kadar ise 7 kez "sağlık personeline şiddet vakası" yaşandı. Birlik yetkilileri, kendilerine bildirilmeyen yüzlerce vaka olabileceğini vurguladı.

Türk Sağlık Sendikası da yazılı açıklama yaptı. Sendika, caydırıcı cezaların yer aldığı bir mevzuat değişikliğinin acilen yapılmasını talep etti.

Kaynak: Ajanslar
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir