• DOLAR 32.519
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2424.202
  • ...
Amerika`dan yeni şeytanlık… Filistin`i Haritadan Silme Planı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

Amerika ve siyonistler art arda şeytani planlar yaparak Filistin direnişini bitirmenin hesaplarını yapıyor. Amerika`nın elçiliğini Kudüs`e taşımasıyla başlayan süreç yeni bir planla devam ettirilmek isteniyor. Filistin`in haritadan silinmesini öngören planda Ürdün ile Filistin`in bir konfederasyon kurması hedefleniyor. Bu şeytani plana tepki gösteren Hamas Siyasi Büro Üyesi Dr. Mahmud Zahar, “Filistin`in bir karış toprağından bile vazgeçmeyiz. Bu bizim akidemizdir.” dedi.

“ONLAR BİZİ TOPRAKLARIMIZDAN ÇIKARDI BİZ DE ONLARI ÇIKARACAĞIZ”

Amerika`nın son şeytani planı ile ilgili gazetemize konuşan İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Üyesi Dr. Mahmud Zahar, “Şunu belirtmek istiyorum ki Amerika`nın tek bir planı yok. Bu planlar farklı şekilde ortaya konuyor. Bu plan diğer planların başarısızlığa uğradığının bir göstergesidir. Bu nedenle sürekli yeni bir plan arayışı içine giriyorlar. Sürekli farklı yöntemlerle Filistin`e bunları kabul ettirmeye çalışıyorlar. Ama bu planlarının hiçbirinin başarı şansı yoktur. Çünkü bizim için Filistin siyasi bir mesele değildir. Biz meseleye inanç açısından bakıyoruz. Filistin`in bir karış toprağından bile vazgeçemeyiz. Bu bizim akidemizdir. Kur`an`ın emri de budur. 1967 sınırları veya 1947 toprağı bunlar arasında bir fark yoktur. Onlar bizi topraklarımızdan çıkardı biz de onları topraklarımızdan çıkaracağız.” dedi.

“DİRENİŞ GÜCÜ OLARAK BUNLARIN PLANLARINI BOZUYORUZ”

“Biz direniyoruz ve direnen de güçlüdür.” diyen Zahar şöyle devam etti: “Ancak Mahmut Abbas gibi zayıf olanlar ödün verir. Ama biz buna tenezzül etmiyoruz. Çünkü biz direniyoruz ve direnen kazanır. Bugün Gazze`de Hamas olarak direniş gücü olarak bunların planlarını bozuyoruz.”

“ÖNCELİKLE İSRAİL`İN İŞGAL ETTİĞİ TOPRAKLARDAN ÇIKARILMASI GEREKİYOR”

Amerika`nın özel bir toplantıda Abbas`a sunduğu konfederasyon teklifi hakkında yorum yapan Zahar, “Bunların amacı Filistin`in ismini silmektir. Ürdün`de 2 milyon Filistinli yaşıyor. Batı Şeria`daki işgal topraklarında yaşayan Filistinlilerle birlikte farklı bir isimle bu meseleyi çözmeye çalışıyorlar. Bunu bu şekilde çözmeleri mümkün değildir. Biz elbette İslam alemiyle birlikte yaşamaktan rahatsız olmayız. Ama öncelikle israil`in işgal ettiği topraklardan çıkarılması ve o toprakların kurtarılması gerekiyor. Ondan sonra her türlü birlik modeline hazırız. Bunda bir problem yoktur.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE HALKININ FİLİSTİN MESELESİNE İLGİSİNDEN SON DERECE MEMNUNUZ”

Türkiye kamuoyuna gazetemiz aracılığıyla seslenen Hamas liderlerinden Zahar, “Türkiye`yi yakından takip ediyoruz. Sizin aracılığınızla şunu belirteyim ki; Türkiye halkının Filistin meselesine ilgisinden dolayı son derece memnunuz. Bunun maddi ve manevi gücünü hissediyoruz. Biz Türkiye`nin emperyalist güçlere karşı bu dik duruşunda da yanındayız.” ifadelerini kullandı.

KONFEDERASYON DÜŞÜNCESİ 1984'TEN BERİ VARMIŞ

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın açıkladığı ve ABD'li yetkililer tarafından kendisine sunulan "Ürdün'le konfederasyon kurulması" teklifi tartışılıyor.  Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, Ürdün'le konfederasyon konusuna iki halkın karar vereceği belirtildi.

Filistin Devlet Başkanlığı sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, yaptığı açıklamada, Ürdün'le konfederasyon düşüncesinin 1984'ten bu yana Filistin yönetiminin gündeminde olduğunu ve Ramallah'ın o günden bu yana "Ürdün'le var olan özel ilişkinin temelini iki devletli çözümün oluşturduğunu" vurguladığını kaydetti.

NE OLMUŞTU?

İşgalci israilin Haaretz gazetesinde yer alan habere göre Abbas, Ramallah'ta "Peace Now" isimli sivil toplum örgütüyle gerçekleştirdiği görüşmede, ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner ile Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Jason Greenblatt'in, kendisine Ürdün'le konfederasyon kurulması teklifinde bulunduğunu söylemişti. Gazetenin haberinde, Abbas'ın, "İsrail'in de konfederasyonun bir parçası olması şartıyla teklifi kabul edeceğini" dile getirdiği aktarılmıştı.

HAMAS'tan Abbas'a tepki

Filistin'deki İslami Direniş Hareketi (HAMAS) sözcüsü Hazım Kasım, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın siyonist heyetle görüşmesinde konfederasyon önerisini kabul ettiğini açıklamasının ve güvenlik koordinasyonunu koruyacağına söz vermesinin Filistin milli icması dışına çıkmaktaki ısrarını gösterdiğini ifade etti. Kasım, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, Abbas'ın Şabak Başkanı'yla yüzde 99 aynı görüşte olduğunu ve güvenlik güçlerine işgal ordusuyla işbirliği yapma talimatı verdiğini söyleyerek Filistin halkının fedakarlıklarıyla oynadığının ve işgali reddeden milli duygularıyla alay ettiğinin kanıtı olduğunu belirtti. "Bu açıklamalar Abbas'ın Ulusal Konsey ve Merkez Konseyi kararlarını hiçe saydığını gösteriyor." diyen Kasım, söz konusu kararları sadece kâğıt üzerinde gören Abbas'ın işgal güçleriyle yürüttüğü güvenlik koordinasyonuyla gurur duyduğuna dikkat çekti. Abbas'ın Ürdün ve işgal rejimiyle konfederasyonu kabul ettiğini açıklamasının bölgenin doğal bir parçası olmaya çalışan işgal rejimine yardımcı olduğunu kaydeden Kasım, açıklamaların Filistin davasını tasfiye etmeye, Kudüs'ü çalmaya, dönüş hakkını iptal etmeye ve UNRWA'yı tasfiye etmeye çalışan Amerikan yönetimine de hizmet ettiğini söyledi.

Abbas: Toprak değişimini de kabul ettim

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisine yaptığı Ürdün ile konfederasyon ve işgal rejimiyle toprak değişimi önerisini kabul ettiğini açıklamıştı. Abbas, dün siyonist heyetle Ramallah'taki ofisinde yaptığı görüşmede, Trump'ın danışmanı Jared Kushner'in ve ABD'nin Ortadoğu Barışı Özel Temsilcisi Jason Greenblatt'ın ziyaretleri sırasında sundukları yeni siyaset planına değindi. Abbas, "Amerika'nın bu önerisine olumlu cevap verdim fakat üçlü olmasını, yani İsrail'in de taraf olmasını şart koştum. Biz Filistinliler ve Ürdünlüler… Toprak değişimini de kabul ettim." dedi.

 “Gasbedilmiş topraklarını kurtarma hakkını kaybetmesi demektir”

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatının siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi Partisinden, Filistin ile konfederasyon kurulmasının, Filistin halkının "gasbedilen topraklarını geri alma" hakkını kaybetmesi anlamına geleceği belirtildi.  Partinin Sözcüsü Murad el-Adayile yaptığı açıklamada, "Konfederasyon fikri, Filistin halkının gasbedilmiş topraklarını kurtarma hakkını kaybetmesi demektir. Bu hak ancak tüm Filistin topraklarının kurtarılmasıyla kazanılır." dedi. Adayile, Ürdün halkının ve Filistinlilerin hakları pahasına olacak hiçbir çözümü kabul etmeyeceklerini vurguladı. Öte yandan Ürdün Hükümeti Basın Sözcüsü Cumane Guneymat, konuya ilişkin yerel basına yaptığı açıklamada, "Ürdün'ün Batı Şeria'ya bağlanmasının tartışma kabul etmeyecek ve imkansız olduğunu" söylemişti.  Guneymat, ülkesinin İsrail ve Filistin sorununa ilişkin iki devletli çözümden yana tavrının "değişmez ve net" olduğunu vurgulamıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir