• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...

Batman İl Ticaret Müdürlüğü, son günlerde döviz artışını bahane edip "Aldatıcı ve yanıltıcı ticari uygulama yöntemine başvuranlar" hakkında açıklama yaptı.

Ürünlerinde fiyat artışı yapan esnaf, sanayici ve firmaların tespit edilip CİMER veya İl Ticaret Müdürlüğüyle iletişime geçilebileceği bildirilen açıklamada, ürünlerle ilgili anında denetimin yapılıp, uygun olmayan bir durum tespit edildiğinde yasal işlem yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada, "Aldatıcı ve yanıltıcı ticari uygulama yöntemine başvuranlar (Mallarını, ürünlerini yüksek fiyattan satanlar.) Girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal ve hizmetlerin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapmak kesinlikle kabul edilemez. Gerek CİMER üzerinden veya kurumumuza yazılı şikâyetler anında tarafımızdan değerlendirilecek ve Bakanlığımızın ilgili birimlerine sistem üzerinden anında iletilecektir. Gelen denetmenler hemen adrese gidecek, bu defa geçen en az 4 aylık fiyatlar belgeler üzerinden karşılaştırılacaktır, uygun olmayan bir durum tespit edildiğinde yasal işlemler yapılacaktır." denildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: "Ahilik geleneğinden gelen esnaf ve sanatkarlarımız, tüccarlarımız, sanayicilerimiz ve üretici firmalarımız başta olmak üzere ahlaklı, dürüst ve empati yapan ilkelerinden ödün vermeden hareket etmeleri ve yanlış yapanları uyarmaları, gerekli mercilere bırakılmadan kendilerinin ticaret ahlakının hatırlatılması ayni zaman da bir vatandaşlık görevinin olduğunu unutulmamalıdır." (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)