• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Kur`an kursu öğrencilerine başarı belgesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Silopi ilçesinde müftülükçe açılan yaz Kur'an kursu sona erdi. İki aylık Kur'an kursu eğitim döneminin sona ermesiyle ilçede bulunan Gayret Cami Kur'an Kursu öğreticisi Mahsun Terip, eğitimlerini tamamlayan öğrencilere başarı belgesi verdi. Öğrencilere hitaben konuşan Terip, camide öğrenilenleri evde harfiyen uygulanması yönünde tavsiyelerde bulundu.

Terip, "Değerli öğrenci kardeşlerimiz; 2 aylık hummalı çalışma ile başarılı bir şekilde Kur'an'a geçtiniz.  Peygamber Efendimizin hayatından kısaları anlattık, başarılı bir şekilde eğitiminizi tamamladınız. Burada öğrendikleriniz kesinlikle burada kalmamalı. Bu sadece 2 aylık bir öğrenim hevesi değildir. Burada öğrendiklerinizi kesinlikle uygulayın. 5 vakit namazınızı kılın, arkadaşlarınızı iyi seçin, büyüklerinize saygıda kusur etmeyin ve küçüklerinize karşı sevgiyi de eksik etmeyin. Kur'an kurslarımız okullar açılacağı için sadece bu 2 aylık eğitim dönemi sona erdi. Ama derslerimiz her gün devam ediyor. Her gün camiye gelin. Küçüklükte insan ne ise büyüyünce de öyle olur. Eğer cennete girmek istiyorsanız, Allah'ın rızasına erişmek istiyorsanız size öğrettiklerimizi harfiyen uygulayın." dedi

"Reçete Kur'an'dır"

Kur'an-ı Kerim'i okuyanın Allah ile konuştuğunu belirten Terip, "Kur'an-ı Kerim gerek yaşantıda, gerekse vicdanlarda yerleştirdiği prensiplerle, hayatın bütün yönlerini içine alacak şekilde gayet açık bir metot ortaya koymuştur. Öyle orijinal bir metot ki, insanlık daha önce onun benzerini görmemiştir. O, insanlığa madde ve manada daha önce hiç bir sistemin vermediğini vermiştir. Aynı zamanda, geçici ve bölgesel peygamberlik devri onunla sona ermiş, herkesi içine alan zaman-mekân bakımından evrensel peygamberlik müessesesi onunla başlamış ve onunla kıyamete kadar devam edecektir. Kur'an'ı okumakla insan, yaratıcısına muhatap olma gibi elde edilecek makamların en üstününü yakalamış olur. Böyle bir konumun şuurunda olan insan ise okuduğu Kur'an'la Rabbini dinler ve Rabbiyle konuşur. Kur'an, yalnızca insanların ölüm ötesi hayatlarını ilgilendiren hususları açıklayan, ibadetler hakkında bilgi veren ve yaratıcının birliği, varlığını ortaya koyan delilleri değil, aynı zamanda insanların dünyadaki mutluluklarını temin hususunda da yol gösterendir. Kur'an, insanlar için güzel bir nasihatçi, yol gösterici ve kalplerin şifa kaynağıdır. Bu konuda Hz. Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem) bir doktor, doktorun elindeki reçete de Kur'an'dır." diye konuştu. (Ahmet Uçar - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir