• DOLAR 32.591
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2494.104
  • ...
Argünağa: `Batman`a Yakışmayan Görüntüler`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa Batman`daki çevre kirliliği konusunda yazılı açıklama yaptı.
 
Argünağa açıklamasında, zaman zaman kentin muhtelif noktalarında oluşan kirlilikler konusunu yerel basınla paylaşmadan önce Belediye yetkililerine iletip çözümünü istediklerini belirterek, " Amacımız bağcı dövmek değil, üzüm yemek olduğundan sorunlara iyi niyetle yaklaşmaktayız. Ancak herkesin gördüğü, kentin en işlek merkezindeki bariz kirliliklere, ilgili birimlerin kimsenin uyarısına gerek kalmadan müdahale etmesi gerektiğine inanıyoruz. Her gün on binlerce insanın yaya olarak yürüdüğü Turgut Özal Bulvarı kaldırım bitişiğindeki alanın kirli haline seyirci kalınması hoş bir durum olmasa gerek" ifadelerini kullandı.
 
Batman Valiliği ve Batman Emniyet Müdürlüğü`nün karşısındaki alanın önünden geçen yabancıların, öncelikle kentimiz belediyesi için olumsuz yargılara varacakları uyarısında bulunan Argünağa, "Bu manzarayı kentimize yakıştırmıyoruz. Bir kuruma ait lojmanların yerine çöplerini dökerek çevreye ve insanlarımıza saygısızlık yapanlara bir sözümüz
yok! Böylesi kirliliği sevenlere müsamaha edilmemelidir. Belediye, o alanın kirliliğine seyirci kalmamalıdır. O alandan hangi kurum sorumluysa, uyarılmalı ve çevreye verdiği zararlardan dolayı cezai yaptırımlardan da kaçınılmamalıdır. Kentimize yakışmayan görüntülerin bir daha yaşanmaması için etkin tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz" şeklinde çağrıda bulundu.(Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir