• DOLAR 32.559
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2431.41
  • ...
Diyarbakır`da adli yıl açılışı törenle yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Adliyesi tarafından, 2018-2019 adli yılının açılışı dolayısıyla tören gerçekleştirildi.

Adliyenin bahçesinde düzenlenen törende katılımcılara hitap eden Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, personellerinin çalışmalarını takdir ettiklerini söyledi.

Güre, "Bu, bizim mesleğimizin bir cilvesidir. Fedakârlık olmadan bu teşkilatta hizmet verilmesi söz konusu olmuyor. Biz verdik, bizden öncekiler verdi, bizden sonrakiler de vermeye devam edecek. Bu anlamda Diyarbakır özelinde hem meslektaşlar arasında uyum hem baromuz ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla olan iletişim hem diğer devlet kurumlarıyla olan uyum, bizim açımızdan takdire şayandır. Bütün bu olumlu koordinasyon, verilen adli hizmetin kalitesini, seviyesini ve içeriğini üst düzeye çıkarmaktadır. Biz de bundan memnuniyet duymaktayız. Vatanın her köşesinde şu an hizmet veren adliye personelimiz, hâkim ve savcılarımız ile avukat arkadaşlarımıza, verdikleri bu emeklerden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

Daha sonra söz alan Diyarbakır Adalet Komisyonu Başkanı Ercan Arslan, yeni adli yılın huzur ve mutluluk getirmesini diledi.

Diyarbakır Adliyesi olarak hedeflerinin, vatandaşa en hızlı hizmetin sunulması olduğunu dile getiren Arslan, "Yoğun bir adli yılı geride bırakıp adli tatil sonrası tekrar bir araya geldik. Tüm ülkede olduğu gibi Diyarbakır Adliyesi olarak hedefimiz, vatandaşımıza en hızlı ve en iyi adalet hizmetinin sunulmasıdır. Biz, aramıza yeni katılan arkadaşlarla birlikte 'Gecikmiş adalet adalet değildir.' anlayışı içerisinde fedakârca çalışmalarımıza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından adli yıl açılışı kokteyline geçildi. Güre ve beraberindekiler tarafından karşılanıp kokteyle geçen Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, katılımcılarla sohbet etti. (Hamza Adiyaman, Mehmet Çelik - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir