• DOLAR 32.578
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2438.624
  • ...
Akdeniz göçmen mezarlığına dönüşüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler (BM), Akdeniz'den Avrupa'ya geçişlerde bu yıl sadece bin 600 göçmenin hayatını kaybettiğini veya kaybolduğunu belirterek Akdeniz'in 3 yıl önce Bodrum'da Aylan Kurdi'nin cesedinin bulunmasından bu yana "daha ölümcül" bir hale geldiğine dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), "Umutsuz Yolculuklar" başlığıyla 32 sayfalık yeni bir rapor yayımladı.

Ocak ve temmuz ayları arasında Akdeniz'den Avrupa'ya ulaşmaya çalışan her 18 kişiden birinin öldüğü veya kaybolduğu aktarılan raporda, 2017'nin aynı döneminde ise her 42 kişiden birinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Akdeniz rotasında bu yıl yaşanan 10 olayda 50 veya daha fazla göçmenin öldüğüne dikkat çekilen raporda, bu kişilerin çoğunlukla Libya'dan denize açıldıkları kaydedildi.

Raporda ayrıca 2018'in başından itibaren karayolundan Avrupa'ya ulaşmaya çalışan 78 kişinin öldüğü bilgisi paylaşıldı.

BM, göçmenlerin "ölümcül yolculuklarının" önüne geçilmesi için Avrupa ülkelerine düzensiz göçmenlere güvenli ve yasal geçit yolları açmaları, yeni iskân alanlarını artırmaları ve ailelerin bir araya gelmesinin önündeki engelleri kaldırmaları çağrısında da bulundu. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir