• DOLAR 32.421
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2327.379
  • ...
Tesettür ve Çarşafın Önemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

O kaliteli olan; tesettür bilincini,emri hakkıyla yerine getirme, kulluk görevi, görünce ALLAH`ı hatırlama gibi kelamlara muhatap olur. Diğer çürük elma ise; görünüşünü modadan alan, belki geçmişten kalan bir gelenek, okul kapılarında bırakılan emanet,bazı kişilerin dalga konusu olup bazı kişilerin acınacak durumu haline gelen, takva örtüsünden yoksun bir bez parçasından öteye geçmez.

 

Kaliteli elmaya sahip olanlardan çok, çürük elmanın sahipleri daha bir göz boyamakta. Onun içindir ki, tesettürün önemini vurgulamak isterim. Tabiki de çürük elma misalinde verdiğimiz yarı çıplak bir örtüde bizi düşündürmeye, dertlendirmeye, davetteki noksanlığımızı gidermeye götürmeli. En büyük dualarımızdan biri olmalı. Zira açıklıkla kapitalist sistemin, Avrupanın neler yaptıklarını müşahede ediyoruzdur.

 

Tekrar misale dönecek olursak; bu kaliteli elmaya paralel olarak şuanda birçok kişi tarafından aşırı görülen çarşafın önemine değinmek isterim. Bu tür aşırı görme yanılgısı dini hassasiyetleri olan, toplumda muhafazakarlar diye bilinen insanlar tarafından gelince bir hayli üzücü oluyor. Ve bu bizzat aile içinden daha çok `anne` tarafından bile tepkiyle karşılanıyor. Sormak isterim o annelere: `Hanne`nin kızı Meryem`i Allah`a adadığı gibi, bugünkü annelerde tesettürün en güzelini kızlarına neden adamazlar ki?`.. İbrahim Tenekeci ne güzel diyor. "Çarşaf, kapitalizm önüne bırakılmış siyah çelenktir." Aslında bu söz bu tür örtünün İslam düşmanlarına nasıl bir etki ettiğini en güzel şekilde açıklıyor.

 

O halde ehemmiyeti son derece büyük Meryemi iffete bizim daha çok sarılmamız gerekmez mi?Takva örtüsüne bürünüp Zeynebi direnişi şiar edinmek lazım. Sonra bir anne olarak çocuklarını meyem-i iffetle büyütmeleri ve tesettür açlığı yaşayanlara en güzel şekilde ifa etmeleri bu açıklık zilletinden izzet seviyesine yükselmelerine vesile olmaları gerekir. Bu vazifeyi de tesettürün en üst modelini alarak yapmaları sağlıklı olur. Çünkü çarşafı, tebliğ etmede sorun olacağını ileri sürerek bahane üreten, aşırı, itici olarak görenler var. Merak etmeyin; emri en güzel şekilde yerine getirdikten sonra davet edeceği kişilerin karşısına çıkması, böyle bir tesettüre aşina olmalarını sağlayacaktır. Tesettürü böyle bir şekilde muhattap oluşuyla, kabullenişiyle İslam`ın emrini hakkıyla kavramış olacaklardır. Aksi takdirde yarı çıplak vaziyette muhattabımıza tebliğ ediyorsak, o halimizi ona aşina gösterip sonra çarşafı aşırı olarak görmeleri kaçınılmaz olacaktır.

 

Fakat ilk programımız takva, bilinç, gıybet örtüsü olması elzemdir. Dış tesettürden çok iç tesettüre daha bir önem verirsek, o dışa da sirayet edecektir inşallah. Rabbim tesettürü hakkıyla idrak edip yaşayanlardan eylesin.

Esra / İzmir – Yaş: 18


Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir