• DOLAR 32.534
  • EURO 34.839
  • ALTIN 2429.489
  • ...
"Türkiye ile karşı karşıya gelmek istemeyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, temaslarda bulunmak üzere gittiği Rusya'nın başkenti Moskova'da, "Türkiye ile karşı karşıya gelmek istemeyiz ancak Türkiye, İdlib'in Suriye'nin toprağı olduğunu anlamalı." dedi

Russia Today kanalına verdiği mülakatta Muallim, İdlib'de güç kullanılması gerekirse kullanmaktan çekinmeyeceklerini söyleyerek "Öncelikli olarak uluslararası toplum İdlib vilayetinin Suriye'nin bir parçası olduğunu ve Suriye devletinin de kendi topraklarını geri alma hakkına sahip olduğunu kabul etmeli. Kimse bunu engelleyemez, buna hakları yok. İkinci olarak şu anda önceliğimiz İdlib'in ya müzakereler yoluyla ya da ordunun da yardımıyla özgürleştirilmesi. Tercihimiz müzakere yoluyla özgürleştirilmesinden yana." ifadelerini kullandı.

"Türkiye ile karşılaşmak istemeyiz ama Türkiye, İdlib'in Suriye'nin parçası olduğunu anlamalı"

Mülakat sırasında Türkiye'ye mesaj veren Muallim, "Rusya ile Türkiye arasındaki görüşmeler devam ediyor. Tahran'da, 7 Eylül'de Rus, Türk ve İranlıların katılacağı bir zirve olacak. Sonucu bekleyip görelim. Şüphe yok ki Rusya ile Türkiye arasında bulunacak ortak zemin hayati önem taşıyor. Türkiye ile karşılaşmak istemeyiz. Ancak Türkiye, İdlib'in ve diğer kentlerin Suriye'nin egemenliği altında, Suriye topraklarının bir parçası olduğunu anlamalı." dedi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir