• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...

DİYARBAKIR - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının verdiği 2012 yılı ürünü desteklemeleri kapsamında; 2012 yılı üretim sezonunda üretilerek satışı yapılan; yağlık ayçiçeği, kütlü pamuk (sertifikalı tohum kullananlar), soya fasulyesi, kanola, dane mısır, aspir, zeytin yağı, buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikace, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek ürünlerinin il bazında TÜİK ortalama verimleri dikkate alınarak üreticilere destekleme ödemesi yapılacak. Pamuk ürününde sertifikalı tohum kullanmayan üreticilere fark ödemesi desteği verilmeyecek.

 

Koçkaya: Destek Almak İçin Pamukta Sertifikalı Tohum Kullanmak Şart…
Diyarbakır İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Ali Koçkaya yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın en önemli endüstri bitkisi, tekstil, yağ ve yem sanayinin de önemli bir hammaddesi olan pamuğun geçen yıl Diyarbakır'da 491 bin dekar alanda üretildiğini ve bu yıl bunun daha da artmasının beklendiğini söyleyerek, üreticilerin pamukta fark ödemesi desteği alabilmeleri için mutlak suretle sertifikalı tohum kullanmaları gerektiğini belirtti.

 

Koçkaya, ''Bölgede yıllardır üretimi yapılan pamuk geçen yıl ürecisine bayram sevinci yaşattı. Çukurova Pamuk Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ÇUKOBİRLİK) hasadı devam eden pamuğu dünya fiyatlarından peşin ödemeyle üreticiden satın alıyor. ÇUKOBİRLİKYönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Bal'ın geçen yıl lif uzunluğu bakımından en kaliteli pamuğun Diyarbakır'da yetiştirildiğini açıklaması çiftçiye moral vermişti. Geçen yıl altın çağını yaşayan pamuğun bu yıl da üreticilerimizin yüzünü güldüreceğini düşünüyoruz fakat çiftçilerimizin destekleme alabilmeleri için sertifikalı tohum kullanmaları şart '' dedi. (Ayetullah Turgut - İLKHA)