• DOLAR 32.359
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2291.653
  • ...
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül`den "adli yıl açılışı" mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, adli yıl açılışı dolayısıyla yaptığı açıklamada "Yargı mensuplarımız hiç bir zorluk karşısında yılmadan, hukukun ve vicdanın sesinden başka hiçbir harici etkiye aldırmadan bu yeni dönemde de bağımsızlık ve tarafsızlık vasıflarını özenle koruyarak çalışmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Gül, adli yıl açılışı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

"Milletimizin bütün fertlerine ve adalet için kapısına gelen herkese ayrımsız hizmet eden yargı ve adalet teşkilatımızın, kendisine yönelik hukuk dışı saldırılara, baskı, tehdit veya şantaj girişimlerine, gücünü ve itibarını koruyarak cevap vereceğine inancımız tamdır." diyen Bakan Gül "15 Temmuz hain darbe kalkışmasının asli failleri hakkındaki yargılamalar önemli ölçüde tamamlanmıştır. Yargı mensuplarımızın çalışma temposuna ve davaların seyrine bakarak bu yargılamaların yıl sonunda çok büyük ölçüde gündemimizden çıkacağı anlaşılmaktadır. Diğer taraftan, FETÖ silahlı terör örgütünün üye ve yöneticileri hakkındaki davalar da hızla devam etmektedir. Bütün bu davaları mesai mefhumu gözetmeksizin sonuca ulaştıran,  kuyumcu titizliliği ile çalışarak haklıyı haksızdan, suçluyu suçsuzdan ayıran bütün yargı mensuplarımıza özellikle teşekkür etmek isterim." dedi.

"Yargıda Hedef Süre" uygulaması

"Önüne gelen adli ve idari uyuşmazlıklara süratle ve adaletle yanıt veren bütün yargı mensuplarımızın mesaisi bizim için çok değerlidir. Onlar hukuk ve adalet ölçüleri içinde fedakârca çalışırken, biz de vatandaşımızın yargı ve adalet hizmetlerinden daha yüksek kalite ve standartlarda yararlanmasını sağlayacak reform politikaları üzerinde çalışmaya devam edeceğiz." diyen Gül açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan Hükümetimizin "100 Günlük Eylem Planı"ndaki kısa vadeli hedeflerin yanı sıra, yıl sonuna kadar, katılımcı bir anlayışla güncellemeyi planladığımız Stratejik Plan ve Yargı Reformu Strateji belgeleriyle orta ve uzun vadede hayata geçireceğimiz reform adımlarını ortaya koyacağız. Bu vesileyle, 3 Eylül itibarıyla başlattığımız "Yargıda Hedef Süre" uygulamasının önemine özellikle değinmek isterim. Hedefimiz, yargısal süreçlerin daha öngörülebilir, daha şeffaf ve kamuoyu denetimine açık hale gelmesidir. Adalet hizmetlerinin merkezinde hâkimlerimiz, savcılarımız, avukatlarımız ve adalet personeli vardır. Hayata geçirilen bütün iyileştirmeler, gerçekleştirilen bütün yenilikler onların çaba ve çalışmasıyla "adalet"i ve "vatandaş memnuniyeti"ni sağlayacaktır."

"Toplumun adalet duygusu, adalet beklentisi"

Bakan Gül açıklamasında son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Yargı mensuplarımızın, vicdanlardan başka hiç bir tartıda gerçek ağırlığını bulmayan adaleti ararken ve tesis etmeye çalışırken, toplumun adalet duygusunu, adalet beklentisini ve maşeri vicdanı da tatmin edecek biçimde hassasiyetle çalışmaya devam edeceklerine inanıyorum. Adaletin tesisi için fedakârca çalışan bütün hâkimlerimize, savcılarımıza, avukatlarımıza ve adalet personeline görevlerinde başarılar ve kolaylıklar diliyor, yeni adli yılın ülkemize, milletimize, vatandaşlarımıza ve bütün yargı çalışanlarına hayırlar getirmesini temenni ediyorum." (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir