• DOLAR 32.519
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2421.491
  • ...
Kur`an ve Sünnete Sarılan Sapıklığa Düşmez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Yenişehir ilçe müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle dün erkek ve kadınlara yönelik olarak İslam Kardeşliği ve Kardeşlik Hukuku adıyla düzenlediği konferanstan sonra bu gün de kendi bünyesinde Hz. Aişe Hafızlık Kursu ile birlikte sadece bayanlara yönelik olarak bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte yapılan konuşmalarda İslam kardeşliği ve çocuk eğitimine vurgu yapıldı.
 
Düzenlenen etkinlik Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur`an-ı Kerim okunmasından sonra etkinlikte açılış konuşmasını yapan Mehmet Sırrı Şık İslam Kardeşliği üzerinde durarak, müminlerin ancak kardeş olduğunu söyledi. Şık, "Allah Teâlâ insanları bir ana ve babadan yaratsa da ancak iman edince kardeşlik duygularına sahip olabildiklerine dikkat çekerek Müslümanların her zamanınkinden daha fazla kardeşliğe ihtiyaç duyulduğu bir dönemdeyiz" dedi.
 
Allah`ın Rızası Anne ve Babanın Rızasındadır
Şık`ın ardından konuşan Yenişehir ilçe müftüsü Alaattin Bozkurt ise, çocuk eğitimi ve peygamber sevgisi üzerinde durarak, İslam`ı bilen bir insan, peygamberini bilen bir insan anne ve babasına itaatsizlik edebilir mi bu muhterem insanların kalbini kırabilir mi" dedi. Bozkurt etkinlik konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Zira yüce Rabbimiz, ayeti kerimede anne ve babanıza öf bile demeyiniz, anne ve babanız veya onlarda birisi yanınızda yaşlılık çağına ulaştığı zaman sakın ha onlara öf bile demeyin. Onları azarlamayın onlara rahmet kanadınızı gerin diyor. Bu ayetleri bilen bir insan, bir çocuk anne ve babasına karşı gelebilir mi? Peygamber efendimiz ise `Cennet anaların ayakları altındadır` diyor. Allah`ın rızası anne ve babanın rızasındadır. Allah`ın gazabı anne ve babanın öfkesindedir. Bunu Hz. Peygamberden işiten bir insan anne ve babasına karşı gelebilir mi onlara itaatsizlik yapabilir mi? Onun için değerli kardeşlerim bizler Kur`an`a sarılalım ve Kur`an-ı hayatımıza hâkim kılalım, Hz. Peygamberin hayatını öğrenelim ve çocuklarımıza Hz. Muhammed`in hayatını öğretelim onları Kur`an kurslarına gönderelim."
 
Hiçbir Mahalle Kur`an Kurssuz Kalmasın
Bozkurt Kur`an ve Sünnetin önemini hatırlatarak, "Unutmayalım ki Kur`an ve Sünnette sarılan ve yapışan kişi yolunu şaşırmaz ve sapıklığa düşmez. Değerli kardeşlerim onun için Kuran`a sarılalım sünnete sarılalım. Kur`an kurslarına sahip çıkalım. Hiçbir mahallemiz Kur`an kurssuz kalmasın. Kim çalışırsa Allah onu muvaffak eder. Kur`an Kursu olmayan mahalleli kardeşlerimiz kendi aralarında imza toplayıp bize başvursun, inşallah Kur`an kursu olmayan mahallelerimize yeni Kur`an kursları açılacaktır."
 
Bozkurt`un konuşmasından sonra katılımcılara cahiliye döneminde kadın ve kızlara yapılan muamele ile ilgili bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösterimi esnasında katılımcılardan bazılarının duygusal anları dikkatlerden kaçmazken, sinevizyon gösterimden sonra ilahi ve ezgi şöleni katılımcılara sunuldu. Etkinliğe namazla ilgili olarak hazırlanan skeçle devam edildi.
 
Program okunan dua ile sona erdi. (Osman İçli - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir