• DOLAR 32.574
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2427.342
  • ...
Hayat Namazla Güzel NAMAZLA BAĞLAN HAYATA
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Fatih Akgül - Sabri Acet

Kur'an Nesli Platformu`nun başlattığı "Hayat namazla güzeldir" programlarına katılan binlerce çocuk, namazı öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor. Çocuklara namaz bilincini aşılama gayesiyle Kur'an Nesli Platformu tarafından her yıl "Hayat Namazla Güzeldir" temasıyla başlatılan 15 günlük namaz eğitimi programlarına katılan çocuklar, namazı öğrenmenin sevincini yaşıyor. Bu kapsamda Türkiye genelinde olduğu gibi Batman ve Şanlıurfa`da da "Çocuklara namazı öğretme ve sevdirme" amacıyla Kur'an Nesli Platformunca okul öncesinde bir dizi etkinlik düzenleniyor. Bu yıl da yapılan etkinlikte binlerce 7-10 yaş arası kız ve erkek çocuğu, düzenlenen etkinliklerle namaz ile tanıştırılıyor. Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Batman İl Koordinatörlüğü de Kur'an Nesli Platformuna onlarca hocalarla çocuklara namazı öğretme eğitimi ile destek veriyor. Yapılan faaliyetler hakkında açıklamalarda bulunan TESSEP Bölge Koordinatörü Arzu Demir, Peygamberimizin ‘7 yaşına gelince çocuklarınızı namaza alıştırın' hadis-i şerifini düstur edinerek, her yıl binlerce kız çocuğuna namaz kılmayı öğrettiklerini söyledi.


TESSEP Bölge Koordinatörü Arzu Demir

“TESSEP OLARAK HOCALARIMIZLA DESTEK VERDİK”

Kur'an Nesli Platformunun düzenlediği programın çok anlamlı olduğunu ve kendilerinin de destek verdiklerini belirten Demir, “Kur'an Nesli Platformunun bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği namaz etkinliği programına bizler TESSEP Batman Temsilciliği olarak hocalarımızla destek verdik. Onlarca bölgede, yüzlerce hocaların eşliğinde binlerce öğrencinin katılımıyla hedefimiz 15 gün içerisinde çocuklara namaz eğitimi vermektir. Bu süre zarfında çocuklara kısa süreler, abdest alma şekli, ezan öğretildi ve namazda okunan dualar öğretilecek.” dedi.

“NAMAZ EĞİTİMİ İÇİN EVLERİNİ AÇANLAR VAR”

Gayelerinin imanlı bir nesil yetiştirmek olduğuna vurgu yapan Demir, “Bu etkinliğimizi geleneksel hale dönüştürdük. Üç senedir sürekli yapıyoruz ve bunun faydalarını da görüyoruz. Halkın bu noktada bize destekleri var. Namaz eğitimi için evlerini açan hocalarımız var. Sivil toplum kuruluşları da aynı zamanda bizlere kapılarını açmışlar. Bu işi güzel bir şekilde yapabilmek için destek verdiler. TESSEP olarak Kur'an Nesli Platformunun düzenlemiş olduğu etkinlikten ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.


Fadime Rüzgar

“ÇOK MEMNUN OLDUM”

Namaz öğrenmenin verdiği güzel heyecanı yaşayan çocuklar da kendileri için düzenlenen etkinlikten memnuniyetlerini dile getirdiler. Namazı öğrenmenin sevincini yaşadığını aktaran öğrencilerden Fadime Rüzgar, “Buraya gelmeden önce namaz kılmayı bilmiyordum. Buraya geldim, namaz kılmayı öğrendim. Burada çok güzel şeyler öğreniyoruz. Hocalarımızda bize çok güzel şeyler öğretiyor. Buradan çok memnun oldum. Burayı da hocalarımı da çok seviyorum.” dedi.

Ezel Kaya

“NAMAZ KILMAYI ÖĞRENİYORUM, ÇOK SEVİNÇLİYİM”

Programdan çok memnun olduğunu dile getiren öğrencilerden Ezel Kaya, “Buraya geldiğimden beri çok mutluyum. Daha önceden gelmek istemiyordum, ama geldim ve çok mutluyum. Hocalarımdan memnunum. Kur`an öğrenmeye, namaz kılmayı öğrenmeye geldim. Namaz kılmayı öğreniyorum ve bunun için çok sevinçliyim.” açıklamasında bulundu. Çocuklardan Tuana Cemre Oğuz ise şunları söyledi: “Kur'an Nesli Platformunun açmış olduğu ‘Hayat Namazla Güzeldir` etkinliğine geldim. Çok güzeldir, çok sevinçliyim. Daha önce namaz kılmayı bilmiyordum, burada namaz kılmayı öğrendim. Hocalarıma çok teşekkür ederim.”


Elif Başak Demir

“DİĞER ÇOCUKLARI DA BURAYA DAVET EDİYORUM”

Namaz kılmayı bilmeyen tüm çocukları programa davet eden öğrencilerden Elif Başak Demir, “Burada namaz kılmayı öğrendim, hocalarımız çok güzel namazı bize öğretti. Namaz kılmayı, abdest almayı öğrendim. Öğrendiğim için çok mutluyum, hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Burada oyunlar da oynuyoruz, bu yüzden çok mutluyum. Diğer çocukları da buraya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı. Namaz kılmayı öğrenmenin mutluluğunu yaşayan Reyhan Başaran da Kur'an Nesli Platformuna teşekkürlerini iletti.

 "ÇOCUKLARIMIZI NAMAZLA TANIŞTIRMAK ZORUNDAYIZ"

Viranşehir'de faaliyet yürüten Genç Düşünce Akademisi (GEDAK),  Kur`an Nesli Platformu tarafından ilan edilen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" projesi kapsamında 6-10 yaş arası çocuklara yönelik namaz eğitimi gerçekleştirdi. İki haftalık namaz eğitimini tamamlayan çocuklar Göl Cami'sinde bir araya gelerek Kışla Cami'sine kadar toplu halde yürüyen çocuklar ellerinde, "Hayat Namazla Güzel", "Namaz Göz Aydınlığım", Cennetin Anahtarı Namaz" ve "Namaz Mü'minin Miracıdır" şeklinde yazılı dövizler taşıdılar. Daha sonra platformu tarafından Viranşehir Belediye Kültür Merkezi Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda saat 20.00'da "Hayat namazla güzeldir" temalı bir program düzenlendi.


Ardından Genç Düşünce Akademisi (GEDAK) Temsilcisi Kamil Yıldırım

EVLATLARIMIZI NAMAZLA TANIŞTIRMAK ZORUNDAYIZ

Sunuculuğunu Ahmet Kaya`nın yaptığı program, Hasan Yusuf`un okuduğu Kur`an-ı Kerim ile başladı. Ardından Genç Düşünce Akademisi (GEDAK) Temsilcisi Kamil Yıldırım, kısa bir açılış konuşması yaptı. Daha sonra ilahi ses sanatçısı Bülent Alkanat'ın seslendirdiği ilahilerin ardından, namaz programında eğitim gören çocukların fotoğraflarından oluşan bir sinevizyon gösterimi ile devam etti. Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Mehmet Emin Baytar, ebeveynlerin çocuklarına namazı aşılaması gerektiğini vurguladı. Baytar şöyle konuştu: "Eğer biz çocuklarımızın iyi bir ahlak üzerinde olmasını istiyorsak namaz kıldığımız gibi evlatlarımızı da namazla tanıştırmak zorundayız. Evlatlarımızın namazlarını devamlı kılabilmesi için üzerimize düşen vazifemizi yerine getirmeliyiz." dedi.

NAMAZ BİZE CENNET KAPILARINI AÇAR

"Cennet kapılarını bize açacak yegâne anahtar ve araç iman hakikatinden sonra namazdır." diyen Baytar, "Namaz bizi cennet kapılarını açıp Havz-ı Kevser'den içeceğimize vesile olacaktır. Rabbimizin bize bahşettiği bizim için sunduğu ve türlü türlü cennet nimetlerinden evlatlarımızla beraber namaz kılanlardan olup cennet nimetlerinden tadacağız inşallah." ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından çocuklar tarafından cemaatle kılınan namaz, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Kılınan namazın ardından minik çocuklar, okunan "Namaz" konulu şiir ve yapılan dua ile program son buldu. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir