• DOLAR 32.537
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.23
  • ...
SON DAKİKA
Sağlıkçılar: "Hasta ve Hekim Arasındaki Eski Güveni İstiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Bölge Devlet Hastanesi önünde saat 12.45'te Batman Tabip Odası, Batman SES Şubesi ve Batman Sağlık-Sen Şubesi tarafından ortak basın açıklaması yapıldı. Yapılan basın açıklamasını Batman Tabip Odası Başkanlığı adına Dr.Mehmet Demir okudu.

 

Gaziantep'te Göğüs Cerrahisi uzmanı Dr. Ersin Arslan'ın 10 gün önce yaşamını yitiren bir hastanın 17 yaşındaki torununun doktoru arkasından bıçaklayarak öldürülmesine tepki gösterdiler.

 

Demir, bütün hekimleri ve sağlık çalışanlarını yasa boğan bu olayın failini ve söylemleriyle sürekli sağlık çalışanlarını hedef tahtasına koyan yetkililerin vurdumduymaz tavrını şiddetle kınadıklarını dile getirdi.

 

Hükümete seslenen Demir, "Bizler çalıştığımız kurumlarda güvenli, huzurlu ve şiddete uğramayacağımız koşullar istiyoruz. Hastalarımızı muayene ederken arkadan saldırıya uğramayacağımızın garantisini istiyoruz. Hasta hekim arasında ki o eski güveni istiyoruz. Her gelen hastaya acaba bana zarar verir mi acaba katılım olmasın psikolojisinden kurtulmayı istiyoruz" şeklinde konuştu.(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir