• DOLAR 32.565
  • EURO 35.02
  • ALTIN 2423.292
  • ...
Dicle Nehri`nde kaybolan işçiler bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Cizre ilçesinden geçen Dicle Nehrine serinlemek için giren 2 işçinin cansız bedeni, AFAD ekiplerinin arama-kurtarma çalışması sonucu bulundu.

Cizre'ye bağlı Kurtuluş köyü yakınlarında 4 gün önce serinlemek için Dicle Nehrine giren ve yol yapım çalışmalarından kepçe operatörü olarak çalışan Mardin'in Midyat ilçesi nüfusuna kayıtlı Hasan Çağlayan (18) ve Yasin Zengin (24), akıntıya kapılarak kaybolmuştu.

Hasan Çağlayan, serinlemek için girip Dicle Nehri'nde akıntıya kapılmıştı. Çağlayan'ı kurtarmak için suya atlayan kepçe operatörü arkadaşı Yasin Zengin de kısa sürede akıntıya kapılarak kaybolmuştu.

Arama çalışmalarında, Zengin'in ve Çağlayan'ın cesedine ulaşıldı. Cizre Be7lediyesi Su Altı Arama Kurtarma ekibi ve AFAD ekipleri tarafından sudan çıkarılan cesetler, otopsi için Cizre Devlet hastanesi Morguna götürüldü.

Cenazenin sudan çıkarılması sırasında, kıyıda bekleyen yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Sinir krizi geçirenlere, olay yerindeki sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Öte yandan, Cizre Kaymakamı Faik Arıcan, kaybolanların yakınlarıyla birlikte arama çalışmalarını izledi.

Zengin'nin cesedi Yolbaşı (Kefırıllab) Mahallesinde defnedilirken, Çağlayan'nın cesedi de Midyat Yayvantepe Mahalle mezarlığında defnedilecek. (Ahmet Uçar, Süleyman Tunç - İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir