• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Donetsk lideri Zaharçenko öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ukrayna'dan tek taraflı olarak bağımsızlık ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin 42 yaşındaki lideri Aleksandr Zaharçenko, Donetsk'in merkezindeki bir kafede meydana gelen patlamada öldürüldü. Gelir ve Vergiler Bakanı Aleksandr Timofeyev de yaralandı.

Bazı korumaların da hayatını kaybettiği patlamada, ölü ve yaralıların toplam sayısının 11 olduğu belirtildi.

Zaharçenko'nun danışmanlarından Aleksandr Kazakov, ''Ev yapımı patlayıcı kafenin içinde kapının yakınına yerleştirilmişti. Katiller patlatmak için Zaharçenko'nun kafeye gelmesini bekledi.'' dedi.

Kazakov, "Şu anda cumhuriyette olağanüstü hal ilan edildi, sınırlar kapatıldı, bu terör eyleminin zanlıları gözaltına alındı." ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 2014'teki Meydan olayları sonrasında Rus kökenli nüfusun yoğun olarak yaşadığı ülkenin doğusunda, Rusya yanlısı ayrılıkçılar Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti adında Kiev'den bağımsız yönetim ilan etmişti.

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna birlikleri arasında çatışmaların başlamasından bu yana Birleşmiş Milletler rakamlarına göre, 10 bin civarında kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 25 bin kişi ise yaralanmıştı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir