• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...

 

EKONOMİ SERVİSİ

İstanbul Workshop; Kültür ve Turizm Bakanlığı destekleriyle, TOBB öncülüğünde, İTO TÜROFED, TÜRSAB, THY,  İSTTA ve FVW işbirliği ile Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı`nda gerçekleştirildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu açılış oturumundaki konuşmasında, “Türkiye turizminin gelişmesi için büyük bir gayret içindeyiz. Sektörün sorunlarına çözümler üretmek için Türkiye Turizm Meclisini kurduk. Turizm Meclisimizde, Türkiye`nin en büyük turizm şirketlerinin yanısıra, Turizm Bakanlığımız ve ilgili diğer kamu kurumlarımız yer alıyor. Tüm taraflar, aynı masa etrafında düzenli olarak bir araya geliyor. Sektörde yaşanan sıkıntıları ele alıyor, çözümler geliştirip kamu idaresine sunuyorlar.

“TÜRKİYE SADECE DENİZ, GÜNEŞ VE KUMDAN İBARET DEĞİL”

Turizm sektörünün Türkiye için dünya çapında bir başarı öyküsü olduğunu kaydeden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye`nin sadece deniz, güneş ve kumdan ibaret olmadığının altını çizdi. “Tarih ve kültür burada. İlk uygarlıkların pek çoğu bu topraklarda doğmuş” diyen Hisarcıklıoğlu; ilk para burada basıldığını, ticaret, bankacılık ve borsanın ilk bu topraklarda ortaya çıktığını, antik uygarlıkların burada bulunduğunu hatırlattı.

ALMANYA TÜRKİYE TURİZMİ İÇİN HER ZAMAN ÖNEMLİ

Almanya`nın, Türkiye turizmi için her zaman önemli olduğunu ve ilk 3 ülke içinde yer aldığını belirten TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, son birkaç senedir, ülkeye gelen yabancı turist sayısı içinde Almanya`nın payının, yüzde 16`dan yüzde 10`a gerilediğinden yakındı. Hisarcıklıoğlu, “2015 yılındaki 5,6 milyon Alman turist ile zirve yaptığımız yılın hala gerisindeyiz. Geçen sene Alman turist sayısı 3,6 milyondu. Bu yılın ilk yarısı itibariyle, geçen yıla göre yüzde 22`lik artış olmasıysa sevindiricidir. İşte şimdi, bu trendi nasıl korur ve daha da artırabiliriz konusunu, burada, işin asıl uzmanı olan sizler konuşacak ve değerlendireceksiniz” dedi.