• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
Adıyaman`da kiralık ev sıkıntısı çözüm bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vatandaşların kiralık ev bulmak konusunda sıkıntı çektiğini belirten emlakçılar, kendilerine kiralamak veya satmak için daire gelmemesinden dert yandı.

Yüksek maliyetler nedeniyle de inşaat sektörünün durgun olduğunu sözlerine ekleyen emlakçılar, var olan kimi evlerin de vatandaşın bütçesini zorladığını ifade ettiler.

İl dışından gelen öğrenci ve memurların da yaşanan sorunun büyümesine sebebiyet verdiğinin altını çizen emlakçılar, bu sorunun ortadan kalkması için devlet eli ile toplu konut yapımına hız verilmesi gerektiğini dile getirdiler.

Demir ve çimento fiyatlarının yüksek olması inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini belirten emlakçı Yaşar Akkuş, "Demir ve çimentonun pahalı olması, işçiliğin yüksek olması üretimi azaltıyor. Bugün demirin tonu 4 bin civarında. Demirin tonunun en fazla 2 bin lira olması lazım. Doların yükselişini bahane eden fırsatçılara devletin müdahale etmesi lazım. Dolar ile alakası olmayan her şey yükseldi. Orta kesim bitti." dedi.

"Memur atamaları da ev bulmayı etkiliyor"

İl dışından gelen öğrenci ve memurların da eklenmesiyle kiralık ev bulmada sıkıntıların arttığını ifade eden emlakçı Celal Açıkel, "Uzman çavuş, polis ve öğretmen tayinlerinin de bu ay içerisinde olması beraberinde bir yoğunluğu getiriyor. Bundan dolayı ev bulmak biraz güç oluyor. İnşaat sektörünün vazgeçilmezlerinden olan demirin zamlanması da konut yapımını etkiledi. Demir'in tonu 4 bin 250 lira olmuş durumdadır. İster istemez yapsat yapan müteahhitler inşaatları durdurmuş durumdadırlar, yapamıyorlar." diye konuştu.

Adıyaman'da emlakçılık kültürünün tam olarak gelişmediğini dile getiren Açıkel, "Adıyaman'da vatandaş evini satmak veya kiraya vermek istediği zaman emlakçılara ilan vermekten çekiniyor. Oysaki evlerini bizlerin aracılığı ile kiraya vermeye kalksalar bizler daha rahat bir şekilde evlerini kiraya veriyoruz. Onların elektrik, su, doğal faturalarını sağlam bir şekilde kontrat yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Mehmet Polat isimli emlakçı da şunları söyledi: "Adıyaman'da kiralık ev sıkıntısı çekiliyor. Vatandaşlar bütçesine uygun ev bulamıyorlar. Demir ve çimentoya gelen zamlar inşaat yapımını da etkiledi. Maliyetler artınca kiralar da yükseliyor. Bundan dolayı bize başvuran vatandaşlar kiralık ev bulmada sıkıntı yaşadıklarını söylüyorlar. Kiralık ev veya satılık evleri olan vatandaşlar bizlere başvursalar bizler de onlara yardımcı oluruz. Ve bu sıkıntı asgariye iner. Elektrik, su gibi faturaları ödeme noktasında da sıkıntı yaşamazlar." (Cemil Özdaş -İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir