• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kovancılar`da Peygamber Sevdası Köylere Taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Kovancılar`ın Karınca köyünde Peygamber Sevdalıları tarafından ilk kez kutlu doğum etkinliği düzenlendi. Her Kutlu Doğum Etkinliğinde olduğu gibi Karınca köyündeki etkinlikte bayanların yoğunlukta olduğu gözlemlendi.
 
Kur`anı Kerim tilavetiyle başlayan program, Aytaç Yılmaz`ın okuduğu Kürtçe Mevlid`i Şerif ile devam ederken etkinlikte okunan şiirle programa renk kattı.
 
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Muhammed Kılınç Hoca, günün anlam ve önemine vurgu yaptı.
 
Konuşmasında "Allah, insanların doğru yoldan sapmaları sonucu peygamberleri göndermiştir." diyen Kılınç ifadelerini şöyle sürdürdü: "Peygamberler her defasında gittikten sonra tekrar insanlar buhran içine girmiştir. İnsanlık onurunun ayaklar altına alındığı bir vakitte Hz. Muhammed`i (sav) peygamber olarak gönderdi.Ancak güç, iktidar sahipleri O`na her türlü zulüm ve işkence ve ambargoyu uyguladılar.Muhammed (sav),Müslümanları İslami eğitimden geçirerek çok kısa bir zamanda dünyanın süper gücü olan Bizans ve İran`ı tehtid eder duruma geldi.Ama şimdi dönüp kendimize bakalım.Acaba sorumluluklarımızı ne kadar yerine getirebiliyoruz? Dinimizi ne kadar biliyoruz? Bugün başımıza gelen bunca bela ve musibetlerin sebebi nedir? Neden her zaman İslam coğrafyasında savaşalar vardır? Neden en ucuz emek Müslüman`ın emeğidir? Dünya Müslümanların geri kalmışlığının sebebi nedendir? Eğer Allah`ın kitabını okursak, İslam düşmanlarını tanırsak bu soruların cevabını bulacağız. Bugün Müslümanlar olarak karşı karşıya olduğumuz kumar,içki,faiz,uyuştururcu gibi hastalıkların tedavi etmek,gençliğimizi bütün bu hastalıklardan korumak için Peygamberin (as) getirmiş olduğu İslam`ın dünya görüşünü ailemize,sokaklarımıza,vatandaşlarımıza yeniden getirmek zorundayız.`` dedi.
 
Program, Veda Hutbesinin okunması ve okunan ilahilerden sonra sona erdi.
Köylüler ilk kez düzenlenen etkinliğin devamını diledi.
(Harun Kırmızıtoprak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir