• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
Dünyanın en hızlı drone`ları İstanbul Yeni Havalimanı`nda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 20-23 Eylül 2018 tarihlerinde, İstanbul Yeni Havalimanı (İGA) yerleşkesinde gerçekleştiriliyor.

TEKNOFEST İSTANBUL NEDİR?

TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye'nin millî teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor. TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında gerçekleştirilecek olan Model Uydu Yarışması, Turksat A.Ş.'nin her yıl organize etmekte olduğu Model Uydu Yarışması ile birleştirilerek Türksat ve T3 Vakfı tarafından (İGA / İstanbul Grand Airport) yerleşkesinde gerçekleştirilecek. TEKNOFEST İSTANBUL kapsamında, toplumun her kesimine hitap eden şu aktiviteler yer alacak:

ortaokuldan yükseköğrenim mezunlarına kadar geniş bir yaş aralığına hitap eden ve yarışmacıların teknolojik ürünler tasarlayıp geliştirecekleri teknoloji yarışmaları,

her yaş gurubundan izleyiciye hitap eden havacılık gösterileri,

çocuk ve gençlere yönelik aktiviteler,

teknoloji girişimleri ve yatırımcılarının biraraya geleceği uluslararası girişim fuarı,

teknoloji gündemine ilişkin seminerler,

teknoloji yarışmalarına katılan ekiplerin takım tanıtım standları, teknoloji firmalarının marka tanıtım standları.

BAŞVURU KOŞULLARI VE DİĞER ETKİNLİKLER

Festivalde düzenlenecek etkinliklere, gösterilere ve seminerlere katılım ücretsiz. Festivalde farklı kategorilerde (İHA Destekli İnsansız Kara Aracı Yarışması, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması, İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması, Robotaksi Yarışması, Robotik Fetih 1453 Yarışması, Roket Yarışması, Savaşan İHA Yarışması, İnsansız Hava Aracı Yarışması, Havalimanı Sistemleri Iot Uygulamaları Yarışması, Model Uydu Yarışması, Yapay Zekâ Yarışması, Sürü İHA Yarışması) teknoloji yarışmaları da düzenlenecek.

Teknoloji yarışmalarına katılmak isteyenler için başvurular Aralık 2017'de başladı. Yarışmaya Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm ilköğretim, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ve yetişkinler bireysel ya da takım olarak başvurabilir. TEKNOFEST İstanbul'da düzenlenen teknoloji yarışmalarının başvuru koşulları ve diğer etkinliklerle ilgili detaylı bilgiye http://teknofestistanbul.org adresinden ulaşabilirsiniz.

TÜRKİYE TEKNOLOJİ TAKIMI VAKFI (T3 VAKFI) ÖNDERLİĞİNDE

TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali; Ocak 2017 tarihinde hayata geçen ve Türkiye'nin millî teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini temel hedefi olarak benimseyen Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) önderliğinde, Türkiye'nin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle düzenleniyor.

T3 Vakfı'nın faaliyetleri arasında ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik eğitim çalışmaları, üniversite teknoloji takımları programı ve teknoloji girişimlerine yönelik destekler yer alıyor.

ORTAOKUL VE LİSE GENÇLERİNE YÖNELİK TEKNİK EĞİTİMLER VE ATÖLYE ÇALIŞMALARI

Vakıf, 2017 Temmuz ayında hayata geçirdiği DENEYAP Teknoloji Atölyeleri ile ortaokul ve lise gençlerine yönelik teknik eğitimler ve atölye çalışmaları gerçekleştiriyor. DENEYAP Teknoloji Atölyeleri'nde ilk 18 ay, proje odaklı eğitim modeli çerçevesinde "robotik ve kodlama", "arduino ve elektronik", "nesnelerin interneti", "enerji teknolojileri", "üretim ve tasarım", "havacılık ve uzay teknolojileri", "yapay zeka", "nanoteknoloji", "mobil uygulama programlama", "siber güvenlik" derslerini içeren kapsamlı bir eğitim alacak olan Geleceğin Teknoloji Yıldızları, ikinci 18 ayda ise projeler geliştirecek ve uluslararası yarışmalara katılacaklar.

1001 TEKNOLOJİ TAKIMINI VE 1001 TEKNOLOJİ GİRİŞİMİ

Üniversite öğrencilerine yönelik çalışmaları kapsamında Vakıf, Millî Teknoloji Burs programı ile burs desteği ve Teknoloji Takımları programı kapsamında üniversite teknoloji takımlarına ekipman, altyapı, ulaşım ve teknik danışmanlık desteği veriyor.

T3 Girişim Merkezi (T3GM) çalışmaları kapsamında ise, teknoloji girişimlerine kuluçka ve hızlandırma merkezlerinde teknik ve lojistik destekler ile girişim yatırım fonları yoluyla sermaye destekleri sağlanmasına yönelik faaliyetler gerçekleştiriliyor. T3 Vakfı, 2023 yılına dek 1001 Teknoloji Takımını ve 1001 Teknoloji Girişimini desteklemeyi hedefliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir