• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
"Uluslararası Katılımlı Bilim ve Kültür Sempozyumu" Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Üniversitesi'nin düzenlediği ve 18-20 Nisan 2012 tarihleri arasında sürecek olan sempozyuma 15'i yurt dışından olmak üzere toplam 85 üniversiteden katılım sağlandı. Üniversitenin konferans salonu ile 6 ayrı salonda gerçekleştirilecek sempozyum 56 oturumlu olacak. Sempozyumda 221 sözlü bildiri, 59 poster sunumu yapılacak.

 

Sempozyumda, "Üniversiteden Yansımalar" adlı video gösterim sonrasında Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam açılış konuşmasını yaptı. Uluçam, Bilim ve Kültür Sempozyumu'nu düzenlememin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek: "Eğitim-öğretimin yanı sıra bilimsel projeler, mesleki eğitim kursları, güzel sanatlar ve dil kursları ile ilimizin ve bölgenin toplumsal hayatına önemli ölçüde katkı ve hizmet sunulmaktadır. Bilim şenliğinin ülkemize, Batmanımıza, bilimin ve kültürün her alanında emek harcayan bilim insanlarına yararlı olmasını dilerim" dedi.

 

Daha sonra kürsüye çıkan Batman Valisi Ahmet Turhan ise, "Her şeyden önce bu önemli sempozyumda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bölgemizden bahsedilince geçmişte yaşanılanlardan dolayı akıla hemen terör geliyor ama burayı gelip görenleri fikirleri değişiyor. Sempozyumun Batman adına yararlı olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 

Batman Valisi Ahmet Turhan'ın konuşmasının ardından Bilim Kurulu konuşmacıları söz alarak, "Bilim ve Kültür Sempozyumu"nun Batman adına yararlı olacağına inandıklarını belirttiler.

 

Program esnasında yapılan müzik dinletisi büyük beğeni kazanırken, Bilim ve Kültür Sempozyumu'na katkı sunan kişilere plaket verildi.(Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir