• DOLAR 32.453
  • EURO 34.49
  • ALTIN 2470.71
  • ...
250 çocuk için sünnet töreni düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Belediyesi tarafın 250 çocuk için "Sünnet Şöleni" düzenlendi. Lale Vadisi Parkı'nda düzenlenen törene, Muş Valisi Aziz Yıldırım, İl Garnizon Komutanı Albay Atilla Terzioğlu, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, İlçe Belediye Başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Kur'an-i Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra 250 çocuğun kirveliğini yapan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya bir konuşma yaptı.

250 çocuğun kirvesi olmanın sevincini yaşadığını belirten Asya, "Ülke olarak birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde kendi yerelimizde bu birlikteliği pekiştirmek ve vatandaşlarımızın güzel bir ortamda kaynaşmalarını sağlamak adına böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Bizler iyi günde de kötü günde de hep sizlerle beraber olmaya özen gösterdik.  Bugün 250 çocuğumuzun önemli bir gününe şahitlik ederek, mutluluklarına ortak oluyoruz. Sünnet bir erkeğin hayatındaki önemli dönüm noktalarından biridir. Tabi bu hem dinimizce hem de tıbben bir gerekliliktir. Onların bu özel anını düğün havasında gerçekleştirmek istedik. Bu 250 tane çocuğumuzun kirvesi olmanın gururunu yaşıyorum." ifadelerini kullandı.

Daha sonradan programa katılan Muş Valisi Aziz Yıldırım ise "Belediyelerin pek çok görevi vardır. Günlük hayatımızı kolaylaştırdıkları gibi bu tür programlarla hayatımızı renklendiriyorlar. Bu sünnet şöleni de bunlardan bir tanesidir. Güzel ve örnek bir faaliyet olmuş. İnşallah bundan sonrada bu tür faaliyetler devam eder. Bundan sonraki faaliyette toplu bir nikâh olabilir. Sünnet bizim kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Erkekliğe ilk adımdır. Bu akşamda 250 evladımız ve onların aileleri bir araya getirildi. Bu çok güzel bir şey inşallah bundan sonra da devam ettiririz." şeklinde konuştu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir