• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
Çoğu İlde Etkili Olan Fırtına Bir Can Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA`DA KUM FIRTINASI

Kum fırtınası Ankara-Konya karayolunda ulaşımı aksatıyor.

DENİZLİ FIRTINA: 1 ÖLÜ

Lodos nedeniyle motosokletiyle savrulan bir kişi hayatını kaybetti.

AFYONKARAHİSAR’DA FIRTINA ÇATILARI UÇURDU

Afyonkarahisar’da hızı saatte 100 kilometreye kadar çıkan rüzgar, bazı binaların çatılarına zarar verdi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’ndeki Kocatepe Hayvan Hastanesi’nin çatısı, fırtına nedeniyle uçtu. Çatıdan çıkan malzemeler ise kampüsün çeşitli yerlerine dağıldı. Kocatepe Hayvan Hastanesi’nin yanında kampüsün altyapı işleri yürüten işçiler, fırtına nedeniyle çatının zarar gördüğünü söyledi.

Rüzgar, şehir içinde de elektrik direklerinin yıkılmasına, bazı binaların çatılarındaki tuğlaların savrulmasına neden oldu. Vatandaşlar, rüzgar nedeniyle yürümekte zorluk çekti. Fırtınanın etkisinin gece yarısına kadar devam edeceği belirtildi.

ESKİŞEHİR`DE BİR KİŞİ YARALANDI

Eskişehir Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu`nda fırtına nedeniyle devrilen ağacın altında kalan üniversite öğrencisi Kerim Yıldırım yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince Yunusemre Devlet Hastanesi`ne kaldırılan Yıldırım`ın hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.

Fırtına nedeniyle bazı iş yerlerinin tabelaları zarar gördü, Eskişehirspor Tesisleri`ndeki antrenman sahasının koruma telleri devrildi, bazı binaların çatılarında hasar meydana geldi. Sürücüler, şiddetli rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı. Cep telefonlarıyla iletişim sağlanamadı.

Fırtınanın gün içinde hızını azaltacağı, yarına kadar etkisini sürdüreceği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, iç ve batı bölgelerde görülecek yağışların, Ege, Marmara ve Batı Akdeniz`de yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı, batı bölgelerde 6 ila 8 derece azalacak, iç ve doğu bölgelerde 8 ila 10 derece artacak. Rüzgarın, genellikle güneyli yönlerden orta kuvvette, İç ve Batı bölgelerde kuvvetli yer yer fırtına (70-90 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

SÖKEDE LODOS FIRTINASI AĞAÇLARI DEVİRDİ

AYDIN’ın Söke İlçesi’nde sabah erken saatlerinde başlayan lodos fırtınası etkili oldu. Çatılardaki televizyon antenleri ve kiremitler uçarken, ilçenin çeşitli bölgelerinde ağaçlar devrildi ve dalları kırıldı.

Yurdum batı kesimlerini etkisi altına alan lodos fırtınası, Söke’de de hayatı felç etti. Hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle ilçe merkezinde ağaçlar devrildi ve dalları kırıldı. Evlerin çatılarındaki kiremitler ve televizyon antenleri uçtu. Çeltikçi Mahallesi Huzur Yapı Sitesi Fahrettin Uyguntüzel İlköğretim Okulu bahçesindeki bir ağaç, okulun yanında park halindeki 09 K 4915 plakalı otomobilin üzerine devrildi. Maddi hasarın oluştuğu otomobilin ön camı patladı. Abdi İpekçi Caddesi Gar karşısında ve Söke Santral Garaj karşısında ağaçlar devrilirken bazı marketlerin ekmek dolapları rüzgardan sürüklendi.

Devrilen ağaçlar Söke Belediyesi Park ve Bahçe İşleri ekiplerince kaldırıldı.

BODRUM’DA LODOS VE SAĞANAK YAĞIŞ

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde dün akşam başlayan ve bu sabah saatlerinde etkisini arttıran şiddetli lodos nedeniyle balıkçı kayıkları battı, feribot seferlerini iptal edildi. Lodosun etkisini sürdüreceği belirtilirken, belediye zabıta ve itfaiye ekipleri alarma geçti.

Bodrum’da etkili olan ve saatteki hızı 70 kilometreyi aşan şiddetli lodos, ilçede hayatı felç etti. Turizm sezonunun başında tatil için gelen Hollanda ve Danimarkalı turistler otellerinden çıkamazken; Bitez, Ortakent-Yahşi ve Turgutreis beldesi sahilindeki küçük balıkçı kayıkları battı, hasar gördü. Amatör balıkçılar teknelerini kurtarmak için saatlerce uğraşmak zorunda kalırken, Ortakent-Yahşi Belediyesi Limanı’ndaki mendirek, dev dalgalar nedeniyle parçalandı ve kayalar denize sürüklendi. Bodrum limanında da bazı kayıklar battı. Amatör balıkçı 26 yaşındaki Hakan Özbay, "Akşam saatlerinde başlayan fırtına teknelere büyük zarar verdi. Gece geç saatlerde bazı tekneleri kurtarmaya çalıştık, bazı teknelerin bağlı bulunduğu yerden halatlarının kopması sonucu alabora olarak battığını gördük. Batan tekneleri kurtarmak için vinçlerin yardımı ile çalışmaları sürdürüyoruz" dedi. Güllük Limanı’ndan İsrail’e maden götüren kuru yük gemileri ise çareyi Bodrum koylarına sığınmakta buldu.

Sahildeki bazı ahşap iskeleler de parçalanarak hasar gördü. Bugün yapılması gereken Bodrum-İstanköy (Kos)-Bodrum ve Bodrum-Datça feribot seferleri dalga yüksekliğinin açık denizde 5 metreyi aşması nedeniyle iptal edildi.

KÖYCEĞİZ GÖLÜ’NDE DEV DALGALAR

MUĞLA’nın Köyceğiz İlçesi’nde etkili olan lodos fırtınası nedeniyle Köyceğiz Gölü’nde dev dalgalar oluştu. Sahildeki kafeteryalar dalfalardan hasar gördü.

Köyceğiz’de sabah saat 08.00’de başlayan ve saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan lodos yaşamı felç etti. İlçede elektrikler kesilirken özellikle Köyceğiz Gölü’nde büyük dalgalar meydana geldi. Dalgalar sahildeki kafeteryalarda hasara yol açtı, sandalye ve masalar havalarda uçuşurken, brandalar yırtıldı. Asırlık ağaçların dalları koptu.

Sahildeki balıkçı barınağının önündeki mendireği aşan dalgalar, limandaki tekneleri batma tehlikesiyle karşı karşıya getirdi. Teknesini batmaktan son anda kurtaran kaptan Salim Taşkın, "Bu sorunu yıllardır yaşıyoruz. Geçtiğimiz aylarda burada 3 tekne battı, 30-40 yıldan beri görmediğimiz bir fırtına ile karşı karşıyayız. Liman yetersiz, mendirek alçak. Köyceğiz bir turizm merkezi. Buraya acil bir liman ve iskele yapılması gerekiyor. Yetkililerden acil ilgi bekliyoruz" dedi.

Köyceğiz sahilinde kafeterya işleten Hamza Güldağ da, "Ben 31 yaşındayım, böyle bir fırtına görmedim. Sabah 08.00 başladı ve şiddetini artırarak devam ediyor. Tentelerimiz koptu, sandalye ve masalar devrildi" dedi.

KÖYDE SAMANLIK YANGINI

Ortaca İlçesi Akıncı Köyü’nde de Özay Çakır adlı vatandaşa ait samanlık alev aldı. Ayfer Çakır, evin önündeki ocakta odun yakmak isterken, fırtına nedeniyle sıçrayan kıvılcımlar samanlığı tutuşturdu.

Ortaca İtafiyesi’nin müdahalesi ile yangın büyümeden söndürülürken, yan taraftaki ahırda bulunan üç büyükbaş hayvan dumandan etkilendi.

Meteoroloji yetkilileri, fırtının etkisinin akşamüstü azalacağını ve yerini yağmura bırakacağını belirtti.

YALVAÇ’TA FIRTINA MİNARE YIKTI, ÇATILARI UÇURDU, 1 KİŞİ YARALANDI

ISPARTA’nın Yalvaç İlçesi’nde sabah saatlerinde etkili olan fırtına nedeniyle bir caminin minaresi yıkıldı, pek çok ev ve işyerinin çatısı uçtu. Çatıdan uçan kiremitin başına isabet ettiği 41 yaşındaki Kezban Öztürk ağır yaralandı.

Yalvaç’ta saateki hızı 70 kilometreye ulaşan fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle Büyüklü Beldesi’nde bugün saat 10.30 sıralarında Yanaraklı Mahallesi Camii’nin minaresi yıkıldı. Aynı saatlerde beldeye bağlı Altıkapı Köyü Cami’nin de şerefesi uçarak elektrik tellerinin üzerine düştü. Tellerin kopması nedeniyle bölgede elektrikler kesildi.

Fırtına, Yalvaç ilçe merkezinde de etkili oldu. İlçe merkezindeki bir fırının bacası ve çatısı rüzgarın etkisiyle uçarak çocuk parkına düştü. Parkta kimsenin bulunmaması olası can kaybı ve yaralanmaları önledi.

Merkeze bağlı Yarıkkakya Köyü’nde ise bir kömür ocağının şantiyesinin çatısı, park halindeki araçların üzerine uçtu. 4 aracın tavanı çöktü, camları kırıldı.

Merkeze bağlı Celeptaş Köyü’nde ise çatılardan uçan kiremitler dışardakilere zor anlar yaşattı. Çatıdan uçan kiremitin başına isabet ettiği Kezban Öztürk ağır yaraladı. Öztür, kaldırıldığı Yalvaç Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Isparta Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, ilçede akşam saatlerinde kuvvetli yağış beklediklerini, fırtınanın şiddetini yağışla birlikte kaybedeceğini belirtti. Yetkililer, vatandaşları sel baskınlarına karşı da dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir