• DOLAR 32.568
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2428.624
  • ...
Pazarcı esnafı ile zabıta ekipleri arasında arbede
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'in Güres Caddesi arkasında bulunan vakıflar arazisinde kurulan kapalı semt pazarının dışına çıkarak vatandaşların yoldan geçişini engelleyen pazarcı esnafı ile zabıta ekipleri arasında kısa süreli bir arbede yaşandı.

Sabah 08.45'de polis eşliğinde Güres Caddesi arkasında bulunan kapalı semt pazarına gelen zabıta ekipleri, vatandaşın geçiş yolunu kapatan tezgahların kaldırılması için pazarcı esnafını uyardı. Tezgâhlarını kaldırmak istemeyen esnaf, zabıta ekiplerine bir müddet direndi. Bunun üzerine zabıta ekipleri müdahale ederek tezgâhları yoldan kaldırınca kısa süreli bir arbede yaşandı.

Pazar yerine gelen belediye yetkililerinin olaya müdahale etmesiyle ortam sakinleşti ve yetkililer pazarcılarla konuşarak taleplerini dinledi. Farklı alanlara da pazarlar kurulmasını isteyen pazarcılar, işlerinin iyi olmadığından yakındı ve Siirt'in farklı mahallelerine pazar açılmasını talep etti.

Belediye yetkililerinin farklı alanlara pazar kurulma planlarının bulunduğunu söyleyerek yer tespiti için araştırma yapıldığını belirtti. (Murat Orhan-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir