• DOLAR 32.438
  • EURO 34.467
  • ALTIN 2486.84
  • ...
NATO`dan Rusya`ya itidal çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, Twitter`dan yaptığı açıklamada, Rus donanmasının modern seyir füzeleri ile donatılmış gemilerin de olduğu deniz kuvvetlerini Akdeniz`e gönderdiğini teyit etti.

Çok sayıda NATO üyesinin Akdeniz`e sınırı olduğunu ve donanmalarının sürekli faaliyet gösterdiğini belirten Lungescu, “Dolayısıyla biz de Akdeniz`de Rusya`nın da olduğu donanma faaliyetlerini takip ediyoruz. Rus filosunun niyeti hakkında spekülasyon yapamayız ancak bölgedeki tüm aktörlerin, Suriye`de zaten feci olan insani durumun kötüleşmesine neden olmaktan kaçınmaları önemli” uyarısında bulundu.

Lungescu, “Suriye`de NATO bulunmuyor ancak Birleşmiş Milletlerin çatışmaya kalıcı bir siyasi çözüm getirme çabalarına destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Reuters`ın yayınladığı fotoğraflarda Admiral Grigoreviç ve Admiral Essen isimli iki fırkateynin Akdeniz`e doğru ilerledikleri göründü.

Rus medyası, Moskova`nın Suriye`deki iç savaşa müdahale ettiği Eylül 2015`ten beri en büyük savaş gemisi filosunu Akdeniz`e gönderdiğini açıklamıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir