• DOLAR 32.415
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2325.214
  • ...
Gözyaşları içerisinde annesinin tedavi edilmesini istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi'de 4 yıl önce zihinsel engelli olduğu tespit edilen anne yetkililerin kendisini tedavi etmesini bekliyor.

Cumhuriyet (Kizir) Mahallesi 925. Sokakta ikamet eden 7 nüfuslu Sak ailesinin annesi olan Felek Sak (34), 4 yıl önce Uludere ilçesinde babasının evinde bayılmasıyla hastaneye kaldırıldı. Ardından Adana'da çeşitli hastanelere kaldırıldı. Hastanelerde yapılan testlerin sonucundan Felek Nas'ın yüzde 59 engelli olduğu tespit edildi.

3 yıldan bu yana Adana'ya eşi Felek'i tedavi ettirmeye götüren Mesut Sak (34), maddi imkânsızlıklar nedeniyle eşinin tedavisine devam ettiremediğini söyledi. Kızı Helin Sak (11) ise gözyaşları içerisinde yetkililere seslenerek, annesinin tedavi edilmesini istedi.

Daha önce Şırnak Valisi Ve Silopi Kaymakamına tedavi desteği için gittiğini belirten Mesut Sak, destek alamadığı ileri sürerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanlığına tedavi için çağrıda bulundu.

Yatalak eşi ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşıladığı için bir işte çalışamadığını söylen Sak, eşinin 3 ayda bir aldığı engelli maaşıyla geçindiklerini belirterek şunları söyledi:

"4 sene önce eşim hastalandı, hastaneye götürdüm. Doktorlar, 'senin eşin zihinsel engellidir.' dediler. Adana'ya götürdük. Eşim yüzde 59 zihinsel engellidir. Şu an yatalaktır. Eşim 2 sene Adana'da tedavi görüyordu. Bu bir senedir imkânlarım olmadığı için tedaviye götüremiyorum. Gün geçtikte eşimin durumu daha da kötüleşiyor. Hiçbir gelişmesi yok. Büyük çocuğum 11, en küçüğü ise 3 yaşında toplam 5 çocuğum var ve ben kiradayım, çalışamıyorum. Çocuklarımın ihtiyacını ben karşılıyorum. Temizliklerini, giyimlerini ve yemeklerini ben yapıyorum. Hem hastama hem de çocuklarıma bakıyorum. Bir yere çıkamıyorum. Hiçbir gelirimiz de yok. 3-4 sefer Şırnak Valisinin yanına gittim. Bu konuda ne vali ne kaymakam ne de il başkanı bizimle ilgilenmedi. Eşim şu anda ölüyor. Eşim gün geçtikçe daha da kötüleşiyor. Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sağlık Bakanlığımıza sesleniyorum; bir şehit ailesi olarak ve çocuklarımın hatırı için bana sahip çıksınlar. Eşimi tedavi ettirmeme yardımcı olsunlar. 3 ayda bir eşimin bin lira engelli maaşını alıyorum. Onu da çocuklarımın ve evin gıda ihtiyaçlarına veriyoruz."

Gözyaşları içerisinde annesinin tedavi edilmesini beklediğini söyleyen 11 yaşındaki Helin Sak ise "Evin en büyük çocuğu benim. Annem hasta okula giderken bile aklım annemde kalıyor. Babam hiçbir iş yapamıyor. Annem için destek istiyorum lütfen. Sınavlara bile girerken annemi düşünüyorum." ifadelerini kullandı. (Ahmet Uçar-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir