• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mağdur Bırakılan Bir Halk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pazar günü kepenklerin kapalı olacağı bilindiği halde esnaf ısrarla pazartesi iş yerlerini açtı
Pazartesi gününün ilk saatlerinde sabah saat 04 gibi Barış ve Demokrasi Partisi`nin özgürlük meydanında kurulu demokratik barış çadırının emniyet mensuplarınca kaldırılması ve çadırlarının kaldırılmasını oturma eylemi ile protesto eden 50 kişilik bir grup. Pazartesi sabahı haftanın ilk günü münasebeti ile köylerden şehirlerden gelenlerle şehir tıklım tıklım. Öğlene doğru oturma eylemi, yürüyüş eylemine dönüşmesi ve Bir kaç kişinin taşlarla banka şubelerine zarar vermesi Emniyet mensuplarının şehir merkezini biber gazına boğmasına neden oldu.
Biber gazı esnafa kepenk kapattırdı.Yani onlar emellerine ulaşmış oldu.
Olayla ilgisi olmayan öğrenciler alışverişe insanlar ve esnaf mağdur olan taraf oldu.Emniyet olay çıkaranları yakaladı mı hayır.
 

Barış ve Demokrasi Partisi çadırını yine kurdu.
Şehrin semt pazarı`nın kurulu olduğu mahallede sadece iki üç göstericinin semt pazarına karışması polisin oradaki kadınları çocukları esnafı yok sayarak umursamadan düşüncesizce biber gazını kontrolsüz sıkması pazarı birbirine kattı
Bu olaylara sebebiyet veren.halkı mağdur eden gösterileri yapan. Madem siz kendinizi bölge halkının iradesi sayıyorsunuz. Ve halk hareketi gibi görünmeye çalışıyorsunuz. Halkını mağdur eden ezen taraf oluyorsunuz. Hadi mağdur ettin bari özür dile.
 

Demokratik ve Barış diye bir çadır kuruyorsun ve o çadır için Halkın huzurunu bozuyor mağdur ediyorsun. Bunun neresinde demokrasi neresinde barış.
O çadırın halkın gözünde bir bez parçası kadar değeri kalabilir mi?
Emniyet Güçleri de mağdur insanları daha da mağdur ediyor. Bir kaç banka şubesi`nin camları kırıldı diye Bunca insanı görmezden gelmene, Esnafı mağdur etmene. Semt pazarına iki üç göstericinin karışması Pazarda bulunan kadın ve çocukların biber gazını, gerginliği, korkuyu yaşaması mı gerekirdi.

Sonuç:
Eylemciler emellerine ulaştı
Polis kaş yaparken göz çıkardı
Tabi ki her olay da olduğu gibi yine mağdur edilmiş yine ezilmiş olan yine halk.


Hakan Aktaş / Mardin (Kızıltepe)

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir