• DOLAR 32.592
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.48
  • ...
Meteorolojiden 3 il için sel ve dolu uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Aydın ve Denizli çevreleri ile Muğla'nın kuzey ve doğu kesimlerinde ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu riski ile yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak, Aydın ve Muğla çevreleri ile Antalya'nın batı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Aydın ve Denizli çevreleri ile Muğla'nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Aydın ve Denizli çevreleri ile Muğla'nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması beklendiğinden, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu riski ile yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir