• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
30 dakikada şarj olup 100 km hızla uçuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Geleceğin gökyüzünü özel hava araçları mı dolduracak? Sokakta yürürken üzerimizden mütemadiyen uçan otomobiller mi geçiyor olacak? Bu soruların cevabı evet olacak gibi. Zira şehirlerin trafik sorunu içinden çıkılmaz bir hal aldıktan sonra insanları hem trafikten hem de coğrafi engellerden kurtaracak olan hava yolculuğu, bir alternatif olarak öne çıkıyor.

HERKES KULLANABİLİR

Herkesin kullanabileceği, basit hava araçları düşünülüyor. Hatta kaptansız olan araçlara tıpkı taksiye biner gibi binmek de üzerinde çalışılan bir plan. Geleceğin dünyasına ışık tutan bu hava araçları, içinde bulunduğumuz yıllarda deneme seferleri yapmaya ve geliştirilmeye devam ediyor. Bazıları üretiliyor ve satılıyor. Az da olsa kullanılıyor. İşte geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan BlackFly da bu tip araçlara güzel bir örnek.

LİSANSA GEREK YOK

Kanadalı firma Opener, hava araçları üretiyor. Kişisel Hava Aracı (PAV) statüsünde olan, kullanım kolaylığı ve lisans gerektirmemesi ile dikkat çeken BlackFly hava aracını dünyaya tanıttı. Dikey olarak iniş-kalkış yapabilen Blackfly, uzun bir piste ihtiyaç duymuyor.

SAATTE 10 KM HIZ

8 elektrik motoru ile uçuyor. 40 km menzile sahip. Eve dönüş butonu da mevcut. Saatte 100 kilometre hıza çıkabiliyor. Eğitim gerektirmeyen ve küçük çim alanları iniş-kalkış için kullanabilen araç yüzlerce test sürüşünün, uzun yılların Ar-Ge çalışmalarının ürünü. Şirketin belirttiğine göre 30 dakikadan az bir sürede şarj olabiliyor. Gürültülü çalışmıyor.

ŞİRKET EĞİTİM VERECEK

Şirketin CEO`su Marcus Leng, amaçlarının müşterilerine kısıtlamalardan, kara yolculuğunun sıkıntılarından kurtulmuş bir alternatif sunmak olduğunu belirtiyor. Çok uygun bir fiyatı olacağını da ekliyor. Her ne kadar Amerikan Havacılık Birliğince istenmiyor olsa da Opener, bu aracı kullanmayı planlayanlara özel uçak pilotu olmak için gerekli yazılı sınavı geçme şartını öne sürecek. 
Ayrıca şirketi aracı kullanmak isteyenlere pratik eğitim verecek. 

Kaynak, İTO

Bu haberler de ilginizi çekebilir