• DOLAR 32.507
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2484.587
  • ...
SON DAKİKA
Diyanet- Sen: Camiamız şer odakların hedefi olmuştur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet-Sen Siirt Şube Başkanı Hamit Evin, Erzincan'ın Tercan Kaymakamlığında müftülükçe düzenlenen toplantıda, bir müftülük personelinin silahla ateş açması sonucu Tercan Müftü Vekili Ersin Kan ve zanlının da aralarında bulunduğu 5 kişinin ölmesi, 2 kişinin de yaralanmasına ilişkin açıklama yaptı.

İmam ölümleri üzerinden dinin sosyal medyada propaganda malzemesi yapıldığına işaret eden Evin, "Henüz yaşadıklarımızın acısını hafiflemeden, başka üzücü birtakım iftiralara muhatap olan camiamız ve mensupları şer odaklarının hedefi olmuştur. İnsanlıktan ve insaftan yeteri kadar nasibini almamış bu çevreler, acımızı yaşamamıza bile fırsat bırakmayacak iftira ve çirkinliklerini özellikle sosyal medya üzerinden göstermişlerdir. Bu ülkede dinle, dindarla ve din görevlileri ile derin hesapları olan bu çevrelerin yaptıkları çirkinliklerin hesabı hukuk önünde sorulacaktır." dedi.

Arkadaşlarının görevleri başındayken psikolojik sorun yaşayan bir hizmetlinin saldırısı sonucu hayatlarını kaybettiklerinin altını çizen Evin, "Anlık bir cinnet sonucu farklı odalardaki din görevlileri saldırıya uğradılar. Bir çatışma olmadı fakat bir katliam yaşandı. Hal böyleyken gerçeğin hilafına iftiraların merkezine konulduğu kurgularla, sosyal medyadan kin kusanlara bunun karşılığında gereken cevap mahkemelerde verilecektir. Ayrıca bu gelişmeler üzerinden polemik oluşturmaya çalışan birtakım insanların yaşanan acıyı fırsat bilerek kişi ve kurumlara duydukları kinlerinin, seviyelerini ortaya koyması açısından manidar olduğunu da ifade etmek isterim." diye konuştu.

Sosyal medyada olay hakkında yapılan çirkin paylaşımların toplatıldığını ve hukuki sürecin başlatıldığını aktaran Evin, "Genel merkezimiz bu çirkin paylaşımları toplayıp hukuki süreci işletmektedir. Gelişmeler şehitlerimizin yakınlarıyla paylaşılacaktır. Gerektiğinde kamuoyuna da bilgi aktarılacaktır. Allah bu tür acıları bir daha yaşatmasın. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu günlerde milletimize huzur versin. Tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum." dedi. (Murat Orhan-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir