• DOLAR 32.603
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2503.163
  • ...
Mardin`de "Yerinde Değerlendirme Rehberi" toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanlığı koordinasyonunda Mardin'de "2018 Verimlilik Yerinde Değerlendirme Rehberi Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıda konuşan Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper, Sağlık Bakanlığının yayımladığı Verimlilik Rehberi'nde sağlık tesisi yöneticilerinin tıbbi, idari ve mali süreçlere proaktif olarak katılması ve yöneticilerin sağlık tesisindeki sorunlu alanları tespit ile erken müdahale edebilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman ve Şırnak illerindeki sağlıkçıların katılımıyla düzenlenen toplantı, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Toplantıda; acil servis, yoğun bakım, poliklinik ve tüm randevulu işlemlerde süreçlerin kayıt altına alınarak veri doğruluğunun artırılıp, acil servis ve poliklinik yoğunlukların azaltılması, randevu sürelerinin, tetkik ve işlem sonuç verme sürelerinin kısaltılması, ameliyathanelerin etkin kullanımı, yoğun bakım ve diğer hizmet süreçlerinin iyileştirilmesi gibi konular ele alındı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Konferans Salonu'nda yapılan toplantı hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Alper, Mardin İl Sağlık Müdürlüğü ile ev sahipliğini yapan Artuklu Üniversitesine teşekkürlerini iletti.

Alper, "Bugün Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü olarak genel müdür genel müdür yardımcısı ve 3 daire başkanımızla birlikte Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman ve Şırnak illerinin tüm sağlık müdürleri, sağlık çalışanları ve sağlık idarecileriyle birlikte sağlık hizmetlerinin değerlendirmesi toplantısı amacıyla burada toplandık. Güzel bir ekip var katılım çok iyi sıcak bir ortamda sağlık hizmetlerimizin nasıl daha iyi daha verimli olacağı konularını konuşuyor bilgi ve tecrübe paylaşımı yapıyoruz. Yeni dönemde yapmak istediğimiz konu Sağlık idaresinde Hastane idaresinde ölçme değerlendirme metotlarını da kullanarak sağlığın daha iyi yönetilmesi daha verimli randevu sürelerinin daha kısa bekleme sürelerinin daha az olduğu sonuçların daha hızlı çıktığı süreçlerin daha akışkan olduğu bir ortamı sağlamak. Hasta, doktor ve çalışan memnuniyetini sağlayarak güzel bir sağlık ortamı oluşturmak amacıyla bilgi ve tecrübe paylaşımı yapmak üzere buradayız. Bugün bu toplantının yanı sıra aynı anda mali konularla ilgili Kızıltepe'de de bir toplantımız olmakta yani bugün sağlıkla ilgili Mardin'inin ve tüm çevre illerinin konularının konuşulduğu bir gün olacak. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum." dedi.

Mardin İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Saffet Yavuz ise toplantının açılışında yaptığı konuşmada, toplantının Mardin'de yapılmasının kendileri açısından son derece önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"2002 yılından beri başlayan sağlıkta dönüşüm projesi tüm hızıyla devam etmekte. İlimizde de sağlık alanında tüm yatırımlar, gelişmeler hızla devam etmekte hem temel sağlık göstergelerinde hem yatırımlarda hem de acil sağlık hizmetlerinde Mardin bugün 2002 ile kıyaslamayacak düzeyde. Bu gelişmeler gün be gün devam edecek. Bakanlığımızın her türlü desteğini yanımızda hissediyoruz. Bu toplantıyı Mardin'de gerçekleştiren Sayın müdürüme, Bakanlık yetkililerine, tüm il müdürlüğü çalışanları adına teşekkürlerimi sunuyorum."

Toplantıya; Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Profesör Dr. Murat Alper, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanı Uzman Dr. Cihan Döğer, Sağlık Bakım Hizmetleri ve Eğitim Dairesi Başkanı Bilgen Bağcı Aydın, Tedarik Planlama Stok ve Lojistik Yönetimi Daire Başkanı Uzman Ecz. İrem Mühürcü, Mardin İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Saffet Yavuz, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman ve Şırnak illerinin sağlık müdürleri ile çalışanları katıldı. (Mehmet Aslan - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir