• DOLAR 32.515
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2437.413
  • ...
"28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararları iptal edilsin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MAZLUMDER Ağrı Şubesi, 28 Şubat mağdurlarına yönelik yaptığı basın açıklamasında, mağdurların bir bayramı daha cezaevinde geçirdiklerini söyledi. Dönemin brifingli-siyasi yargılamaların iptal edilmesi istenen açıklamada, mağdurların hiçbir bahane ya da erteleme olmaksızın derhal serbest bırakılmasını istedi.

Dernek binasında gerçekleşen basın açıklamasını, Şube Başkanı Yüksel Aslan okudu. Aslan, kişilere karşı işlenen adli suçların af bağlamında tekrar gündeme getirildiği bu günlerde, 28 Şubat'ın brifingli yargısının kararlarıyla hapsedilen mazlumların tahliyesi öncelikli mesele olması gerektiğini belirtti.

Brifingli ve paralel yargı zemininde oluşan ön yargılar ve bu ön yargılarla oluşturulan içtihatlarla hala devam eden yargı zulümlerine son vermenin öncelikli mesele olduğunu belirten Aslan, "Adrese teslim bir aftan ya da hatırlı kişilere yönelik bir özel uygulamadan bahsetmiyorsak unutulmamalıdır ki devlet ancak kendisine karşı işlenen suçları affedebilir. Hukukun da adaletin de mantığın da gereği budur. Bugüne kadar hep bunun tersi yaşandı, umarız ki bu kez böyle bir sapma ile karşılaşmayız." dedi.

Aslan, "28 Şubat'ın tahkim ettiği zemine basarak büyüyen paralel yargının kararlarıyla hapsedilen mazlumların tahliyesi öncelikli meseledir. Brifingli ve paralel yargı zemininde oluşan ön yargılar ve bu ön yargılarla oluşturulan içtihatlarla halen devam eden yargı zulümlerine son vermek öncelikli meseledir." diye konuştu.

Mahkemelere mağduriyetin gidermeleri çağrısında bulunan Aslan, açıklamasına şöyle devam etti:

"MAZLUMDER olarak, brifingli yargılamaların kötü mirasını devralan mevcut mahkemeleri, iş yoğunluğu bahanesini bir tarafa bırakarak gerekirse gecelerini gündüzlerine katarak bu sorunu çözmeye davet ediyoruz. 28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek 28 Şubat'ın brifingli-siyasi yargılamalarının yok sayılmasını talep ediyoruz. 28 Şubat mahpuslarının hiçbir bahane ya da erteleme olmaksızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz." (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir