• DOLAR 32.517
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2494.113
  • ...
`Torunlarımı Cihad Ve Direniş ile yetiştireceğim`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistinli Ümmü Bekr mücahidlerden oluşan ailesinin yaşadığı sıkıntıları anlattığı dugusal konuşmasında, kendisinden başka ilah olmayan Allah`a yemin ederim ki eğer ömrüm yeterse, çocuklarımın yetiştiği şekilde torunlarımı da yetiştireceğim ki benden sonra Filistin davasını yüklensinler diye söz verdi.

Şeyh Said Bilal’in ailesi Nablus şehrinde verdikleri büyük bedellerle takdir kazanmış vatanın simgelerindendir. Oğulları Osman ve Bilal doksanlı yılardan beri siyonistlerin cezaevlerinde tutukludurlar ve müebbetle yargılanıyorlar.

Annenin sıkıntısını çoğaltan en büyük oğlu Bekr Ebu Said üç yıl siyonist cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Serbest kaldıktan üç gün sonra bu sefer Abbas sultası tarafından tutuklandı.

Annenin kalbini parçalayan büyük oğlu Bekr Ebu Said’tir. Ebu Said 48 yaşında ve sekiz yıldan beri işgal ve Abbas cezaevlerinde tutuklu bulunuyor.

Aynı şekilde torununu Said’in durumundan bahseden anne, torunu Said sekiz yıl sonra babası Bekr ile işgal cezaevlerinde yan yana geldi. Aynı şekilde oğlunun hanımı İbade de işgal cezaevlerinde ve 11 cezaya mahkum edildi.

Anne konuşmasına, “ size soruyorum bu aile ne yaptı?... gerekeni yapmak hatamıdır?... Allah`a itaat emek yanlışmıdır?... vatanını sevmek hatamıdır?... bu mukaddes ve güzel vatanı için en değerlisini fedaetmek mi hatadır?...

Kendi durumunu anlatan 66 yaşındaki ihtiyar anne, torunum neden sürgün ve tutuklamalar yüzünden ancak sekiz yıl sonra babasıyla görüşebiliyor?... hastalandığında ona teselli verecek birilerinin bulunması onun hakkı değimlidir?...

Son olarak Allahın yardımına dayanarak, Abbas sultasına şöyle seslendi, kesinlikle bu ağacın yaprakları yeşil kalacak çünkü onun kökleri sabit ve dalları göklerdedir.

 Doğruhaber gazetesi

Bu haberler de ilginizi çekebilir