• DOLAR 32.498
  • EURO 34.759
  • ALTIN 2488.776
  • ...
Diyarbakır'da Uluslararası Surlar Sempozyumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın turizm potansiyelinin ve kültürel altyapısının harekete geçirilmesi amacıyla 19-20 Nisan tarihlerinde Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde "Diyarbakır Surları" konulu uluslararası bir sempozyumu düzenlenecek.

 

Sempozyum sonrasında da sempozyum katılımcıları ile Diyarbakır'da surlar adına çalışma yürütecek yerel yönetim ve kamu kurumlarının üst düzey temsilcilikleriyle birlikte Diyarbakır Surları ile ilgili bir çalıştay düzenlenecek.

 

Diyarbakır Surları Sempozyumu, yurtiçi ve yurtdışında bulunan farklı üniversitelerden, sivil toplum kuruluşlarından ve kamu kurumlarından konunun uzmanı akademisyenler ve araştırmacıların katılımıyla gerçekleştirilecek. Sempozyum kapsamında" Diyarbakır Surlarının Tarihsel Değerlendirmesi", "Diyarbakır Surlarının Yapısal Özellikleri ve Koruma Sorunları", "İçkale Deneyinden Bakarak Diyarbakır Surları için Koruma Önerileri", "Dünyadaki Kalelerde Koruma Uygulamaları Türkiye'de Kalelerde Koruma Çalışmaları" gibi oturum başlıkları altında konunun uzmanı katılımcıların tebliğleri 2 günlük sempozyum süresince kamuoyuyla paylaşılacaktır. Sempozyum ve Çalıştay sonrasında çıkan sonuçta Diyarbakır Surlarına yönelik bir strateji oluşturulması hedefleniyor.

 

Sempozyumda Diyarbakır Surlarının tarihi açıdan değerlendirilmesinin yapılması, Surlarda şimdiye kadar yapılan onarım ve tecrübelerden yararlanarak yapılan hataların saptanıp bunlara çözüm üretilmesi, Surları korumaya teşvik ederek, surları korumanın önemi üzerinde durulmasının sağlanması, kültürel mirasın kamuoyunda hak ettiği değeri bulması amaçlanıyor.

 

"Uluslararası Diyarbakır Surları Sempozyumu ve Çalıştayı" sonrasında ortaya konan tebliğ ve çalıştay çıktılarının Diyarbakır Valiliği tarafından kitaplaştırılarak basımı sağlanacak. (Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir